Sverige klare for kvartfinale, takket være den norske seieren

Sverige gjorde jobben i siste gruppespillkamp mot Romania og vant 34-30.

Det store spørsmålet var om resultatet ville være nok til å ta seg inn i de to beste i gruppen og komme til kvartfinale – og slik endte det opp med å bli.

Senere mandag kveld ble det seier for Norge med 37-34 mot Nederland, noe som betyr at Sverige er videre i gruppe to og møter Frankrike i kvartfinalen.

Men det var en lang og vond ventetid før avansementet ble et faktum.

– Han var fryktelig nervøs, sier Linn Blohm om hvordan lagkameratene fulgte dramaet fra hotellet.

– Vi hadde bestilt pizza og thaimat, hele laget satt i midtgangen og så kampen sammen. Det var mye skrik, men det var flott at det gjorde det.

Bilde 1 av 2
Det var en nervøs ventetid på slutten av kampen mellom Nederland og Norge.

Foto: Daniel Vandor / Svenska Håndballforbundet

Bilde 2 av 2
Håndballlandslaget fulgte thrilleren mellom Norge og Holland mens de spiste pizza og thaimat.

Foto: Daniel Vandor / Svenska Håndballforbundet


Han var minst like nervøs for ledergruppen, bekrefter landslagskaptein Tomas Axnér.

– Selvfølgelig var det et trykk. Vi hadde lege med oss ​​og hjertestarter på rommet.

Hva skjedde ikke det var imidlertid ekstremt nært å inntreffe i gruppens siste kamp, ​​nemlig at det ble uavgjort mellom Norge og Nederland med minst 32 mål for hvert lag – en sluttplassering som hadde eliminert et ubeseiret Sverige fra turneringen.

Nederland startet veldig sterkt og ledet med maks seks mål i første omgang, men nordmennene kom tilbake og spilte 17-17 til pause. I andre omgang var det Norge som tok ledelsen og selv om Nederland var svært nær utligning i siste turnering, vant nordmennene med tre måls margin, til stor glede for Sverige.

– Selvfølgelig blir man kastet mellom håp og fortvilelse. Det var noen sprø sekvenser som gjorde det mer flytende enn det var. Så ble det en euforisk følelse da de (Nederland) mistet den siste fristillingen og vi visste at det var klart, sier Axnér.

Tidligere hadde Sverige han spilte en balansert kamp mot Romania i lang tid. Svenskene gikk inn på øvre halvdel med klare 19-14, og etter pause økte ledelsen til seks mål, men Romania returnerte riktig.

Fire mål på rad for motstanderne satte plutselig inn 22-20.

Skytteren fra hele VM-turneringen, Nathalie Hagman, hadde uvanlig vanskelig med å finne nettmaskene på åpent spill da defensiven noen ganger vaklet, men Sverige satte kampen i orden og tapte med en ledelse på fire mål – mye takket være en sterk omgang fra midtbanespiller Jenny Carlson. i løpet av sju minutter ble det scoret fire kjappe mål.

Etter seieren var det klart at Sverige hadde klart den første gruppekampen og mellomrunden med totalt fire seire og to uavgjorte mot to av de beste nasjonene i verden. Til tross for et sterkt mesterskap så langt var det knapt nok til å rykke opp.

– Han var veldig glad. Alle bare skrek, forteller Linn Blohm.

Hvordan ville det vært å forlate VM uten et eneste tap?

– Å, det hadde vært veldig, veldig tungt. Samtidig gjorde vi det vi kunne, med to gode kamper mot Nederland og Norge. Å spille likt mot verdensmesterne og de europeiske mesterne er veldig bra, og nå ser det ut til at vi har noe for det. Det hadde vært vanskelig å ha spilt så bra og komme hjem.

Var det ingen frykt for at Norge og Nederland skulle satse på uavgjort til slutt?

– Nei, Norge måtte vinne for å unngå Frankrike i kvartfinalen. Men det er bekymringsfullt at det ble så mange mål allerede i første omgang. Hadde det stått 23-23 i andre omgang, hadde de fått mer ro i kroppen.

Sveriges kvartfinale mot Frankrike spilles onsdag klokken 17.30.

For å vite mer:

Sverige kan forlate VM uten et eneste tap

Sverige tok poeng mot Norge i en thriller – utlignet med lobb i sluttsekundene

Olivia Mellegård kommer tilbake etter en alvorlig skade: «Det viktigste målet jeg har scoret»

En joker, en sirkushest og en soldat tar Sverige til kvartfinalen i håndball-VM

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.