Basert på 2017-data deler Sverige syvendeplassen med Hong Kong (som er vurdert separat fra Kina). Sverige tar et sprang fra 14. plass året før. FNs utviklingsbyrå UNDP påpeker imidlertid at sammenligninger fra år til år ikke kan gjøres på grunn av ulike målemetoder med mer. Selv på toppen er forskjellene nesten ubetydelige.
Hvert år presenterer UNDP sin utviklingsindeks, som er basert på landenes gjennomsnittlige inntekt, utdanning og helsenivå.
Norge på topp
Det som tydelig kan sies er at Sverige er solid blant de absolutte verdenslederne når det gjelder velferd. Forventet levealder er 82,6 år, forventet gjennomsnittlig utdanningsperiode er 17,6 år, og bruttonasjonalinntekten per innbygger er 47 766 amerikanske dollar (430 000 kroner).
Som i 2016 er Norge det mest utviklede landet, etterfulgt av Sveits. Deretter kommer seks med nesten like indekstall: Australia, Irland (reell vekst de siste årene), Tyskland, Island og så Sverige og Hong Kong.
Tredje mest like
Hvis noen helse-, utdannings-, økonomiske og maktindikatorer tas i betraktning, er Sverige det tredje mest egalitære landet, etter Sveits og Danmark.
Selv om det ikke er mulig å foreta eksakte sammenligninger mellom årlige rangeringer angående det overordnede utviklingsnivået, er det ikke overraskende at enkelte land har falt betydelig de siste fem årene. Dette inkluderer for eksempel Venezuela (rangering 78, ned 16 plasser), Libya (rangering 108, ned 26), Syria (rangering 155, ned 27) og Yemen (rangering 178, ned 20).
Alle de ti landene nedenfor ligger i Afrika sør for Sahara.
«Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd.»