Svensk seier i herrestafetten etter et opptøysdrama

Sverige startet med fire lag, inkludert ett blandet (med Argentina og Østerrike). Og det var svensken øverst på seierspallen.

Det første laget – bestående av Albin Ridefelt, Simon Hector og Gustav Bergman – så ut til å miste topplasseringene etter en feil av sistnevnte, da han bommet på en oversvømt sump for å være en innsjø.

– Herregud, for en dårlig ting! Han var under all kritikk. Det viste seg å være en stor feil. Etter det ble jeg veldig lei meg, sier Gustav Bergman som løp den siste distansen.

Til tross for den alvorlige mangelen klarte Bergman å returnere og vinne stafetten da de andre nasjonene i mengden forsvant.

– Å ligge 20 sekunder foran en stor gruppe forfølgere … er en av de vanskeligste situasjonene jeg noen gang har vært i, sier han.

Men det ble en dramatisk avslutning, som endte i en spurtkamp. En spurtkamp vunnet av Bergman, med en andre fordel over nordmannen Kasper Fosser.

– Han (Fosser) gikk litt hardere enn meg på siste runde. Det kunne vært en hardere sprint om vi hadde hatt samme startposisjon, sier Bergman.

Lag to kollapset

Sveits tok tredjeplassen. Det tredje svenske laget (Rassmus Andersson, Simon Imark og Max Peter Bejmer) ble fire, 21 sekunder bak vinnerlaget.

Lag to, inkludert Emil Svensk, startet sterkt. Etter første runde var de et drøyt minutt foran, men ved den 16. kontrollen – en av løpets vanskeligste – kom en glipp og et skikkelig løp på stillingen (18. plass).

Mixlaget kom i mål 45 minutter bak Gustav Bergman, som ble nummer 36.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.