Strand–EM: Opp og ned Sverige

Jesper Knutsson.. Foto: Jozo Cabraja / Collective / EHF

Sverige beseiret Nederland og falt for Italia på straffe. Beachmennene har fortsatt to plasseringskamper i EM og kan på det meste bli nummer ni.

Sverige var klart bedre enn Nederland og matchet laget i fredagens åpningskamp. Første sett ble avgjort da Erik Wessberg scoret til 18-12. Etter 20-14 og en kort pause kunne Philip Larsson og Oscar Johansson (dagens beste poeng) raskt bygge opp en tosifret ledelse.

Landslaget fortsatte med stormskritt og klatret til 1-0 med 20-25 på uavgjort mot Italia. Det andre settet var vanskeligere, til tross for de knappe sluttresultatene (25–23) var det ingen sjanse for uavgjort mot slutten.

Victor Paldanius har samlet 13 poeng og leder fortsatt ligaens scoringsliste. En gang på straffer holdt Sverige og Italia oppe tempoet over tre runder, to gul-blå barrierer overdøvet sjanser for et sekund på rad.

De neste motstanderne er Polen, som sender Sverige inn i kampen om niende- eller ellevteplassen.

For lag som tar til takke med medaljer er kvartfinalen komplett med litt derby blant herrene. Portugal-Spania og Danmark-Norge får selskap på topp åtte av Tyskland-Kroatia og Ungarn-Ukraina.

Tyskland er de forsvarende mesterne blant kvinner og en legitim tittelkandidat som det eneste laget ubeseiret i kvartfinalen. Mens førstelaget i 2021 skal møte Hellas, er resten av planen Danmark-Portugal, Tyskland-Hellas og Norge-Nederland.