Staten tjener milliarder når husholdningenes strømregninger skyter i været

Redusert klimapåvirkning.

Dessuten kan du kjøre uten støy eller unødvendig høye drivstoffkostnader.

Etter hvert som nye modeller lanseres, blir fordelene ved å velge en ladbar bil mer og mer tydelige.

Her er hvordan Kia vil kunne konvertere til ladbare biler innen 2024

Det første som slår deg når du kjører med strøm er hvor fredelig og behagelig det er.

Det andre er følelsen av å slippe å betale bensin- eller dieselregninger, kjøring med strøm gir reelle besparelser på drivstoffkostnadene sammenlignet med fossilt brensel.

Men uansett hvor kule disse fordelene er, havner de i skyggen av den største og viktigste fordelen med ladbare biler: en redusert klimapåvirkning.

Lavt CO2-utslipp

Kia har spesialutviklet ladbare biler av ulike typer i flere år.

Resultatet er overraskende: Det gjennomsnittlige karbondioksidutslippet i Kia-modellserien er 46 gram per kilometer. Gjennomsnittet for alle bilprodusenter på det svenske markedet er 92 gram (januar – oktober 2021).

For Kia har ambisjonen lenge vært at flest mulig skal ha tilgang til ladbare alternativer. Biler er utviklet for de mange, ikke bare de få. Denne filosofien ligger til grunn for elektrifiseringen av modellprogrammet, men er også inkludert i ideen om hvordan hver enkelt bil er utstyrt med funksjoner som tilrettelegger, vedlikeholder og beskytter.

Rask lading

Kia har et bredt utvalg av rene elbiler og ladbare hybrider. Lanseringen av Kia EV6, som er basert på en unik elbilplattform (E-GMP) med 800-volts teknologi, er begynnelsen på en helt ny generasjon elbiler.

Med en hurtiglader (250 kW) kan EV6 lades fra 10 til 80 % på 18 minutter og en rekkevidde på 100 kilometer tar 4,5 minutter å lade. For at ladingen skal være jevn i alle henseender, gir Kia Charge tilgang til ladenettverket Ionity, som vokser raskt over hele Europa.

E-GMP-plattformen har en batteripakke integrert i gulvet, som gir god innvendig plass og et lavt tyngdepunkt som bidrar til sikre veiegenskaper.

Lavutslippspendling

Et annet alternativ er å velge en av Kias plug-in hybrider. For eksempel den syvseters, firehjulsdrevne Kia Sorento Plug-In Hybrid SUV, som har en elektrisk rekkevidde på opptil 57 kilometer. Det betyr at daglig pendling til og fra jobb kan gjøres med strøm. For lengre turer går bilen over til effektiv hybriddrift.

Allerede i dag er 77 prosent av alle bilene Kia selger i Sverige ladbare. Det er en viktig del av forklaringen at Kia har det laveste gjennomsnittlige CO2-utslippet av de bestselgende bilmerkene i Sverige, men målet er høyere enn det. I 2024 vil 100 % av salget i det svenske markedet bestå av ladbare biler.

Kia har også forpliktet seg til å sikre at hele selskapets globale kjede skal være karbonnøytral innen 2045, og et delmål er at hele modellutvalget i Europa skal være helt elektrisk innen 2035.

Tilbyr lading hjemme

Det er god tilgang på grønn strøm i Sverige. Kia har inngått samarbeid med Boo Energi, som kun leverer strøm fra fornybare energikilder som sol, vind, vann og biodrivstoff.

Konkret tilbyr Kia hjemmelading for kjørelengde inntil 4200 km, i tre år, når kjøperen tegner elkontrakt med Boo Energi.

Fra den første overraskelsen når du befinner deg bak rattet i en ladbar bil – umiddelbar kraft, komfort og støy – til en hverdag som er billigere, morsommere og med lavere klimapåvirkning.

Kia EV6 – den nye generasjonen elbil

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.