Skiskyting – Blandet skiskyting Fjerde – Seier for Norge – Sport

Otepää (Dpa) – Den tyske mixed-stafetten endte på fjerde plass i verdenscuppen i skiskyting i Otepää. Roman Rees, Benedikt Doll, Vanessa Voigt og Denise Herrmann hadde imidlertid ingenting med pallavgjørelsen i Estland å gjøre.

Etter totalt seks reserverunder var kvartetten 1:53,7 minutter bak vinner-Norge etter totalt 30 kilometer. Etter syv sluttspill vant den olympiske mesteren på 1:19,39 minutter foran Sverige (8 sluttspill / 22,5 sekunder bak) og Frankrike (6 / 34,6 sekunder bak).

I vinterens siste mixed stafett fikk starter Rees store problemer på skytebanen, og bukket under for Doll etter totalt fem reserverunder, 1:16,9 minutter bak olympisk mester Norge på 13. plass. «Det var ikke en god dag for meg,» sa Rees til ARD. Patronen satt fast på det første skuddet og 29-åringen måtte fjerne magasinet igjen. «Det varte for alltid, det var en ganske dum situasjon.»

Den tidligere verdensmesteren Doll klarte å slippe unna med en reserve på andreplass, og ga etter for Vanessa Voigt på sjetteplass – gapet til det norske laget, som fortsatt var i ledelsen, hadde vokst til 1: 42,2 minutter. Til tross for feilfri skyting, tok Vanessa Voigt så vidt opp tiden, og ga plass til Denise Herrmann på femteplass, 1: 40,2 minutter bak lederen, 50 sekunder bak på tredjeplass. Den olympiske mesteren forble upåklagelig selv på skytebanen, men plassene på pallen var for langt unna.

I den blandede singelen endte Franziska Preuß og Erik Lesser på tredjeplass på slutten av verdensmesterskapet i Otepää. På den siste vinterstafetten, etter totalt fire sluttspill, sto den tyske duoen bak det norske vinnerlaget med Marte Olsbu Röiseland og Sturla Holm Laegreid og svenskene på andreplass med Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson. Den tyske duoen endte 17,9 sekunder bak nordmennene, som kun brukte en reserve i åtte skuddkamper.

© dpa-infocom, dpa: 220313-99-502486 / 3