Shakers på kvinnestafetten – Sverige nummer to på Lillehammer foran Norge

Ved starten av verdenscuppen kåret de svenske kvinnelige skiløperne seg til «verdens beste kvinnelandslag».

På søndagens stafett på Lillehammer levde de til en viss grad opp til ordene ved å beseire regjerende verdensmestere Norge, men de var ikke de beste.

Moa Olsson tok ned sin norske motstander Helene Marie Fossesholm i en ekstremt balansert spurt, men først og fremst var det noe som barket mot Russland.

Rett før dagens tre beste nasjoner gled inn på Lillehammer skistadion, satte 20 år gamle Veronika Stepanova inn skuddet og tok noen meters ledelse som tok avgjørelsen. Med 1,1 sekunders margin vant det russiske laget foran Sverige, som ble nummer to, kun en tidel foran Norge.

Stafetten har startet for svensken del av Emma Ribom som solgte til Frida Karlsson på andre trinn. Først da begynte Sverige å etablere seg i forkant i selskap med Norge og Russland.

– Jeg følte meg bra. Det er ganske vanskelig å gjøre noe på denne banen, men jeg er fornøyd med avstanden min og vi er tre lag som skal bort, så det var bra, sier Frida Karlsson til Viaplay.

Situasjonen holdt seg uendret lenge i spissen i gruppa, ikke engang Therese Johaug klarte å løsrive seg fra Ebba Andersson og Tatjana Sorina på tredje etappe og til slutt var det tur til en av forrige helgs suksessrike svenske skiløpere i Ruka, Moa Olsson, arrangere en pallplass.

– Jeg prøvde bare å holde Therese da hun begynte å presse litt. Frem til da hadde han vært ganske kontrollert, forteller Ebba Andersson til Viaplay.

Etter hvert avtok avstanden fra de jagende nasjonene, spesielt for den tyske skiløperen Victoria Carl som med tre kilometer til mål var bare 6,7 sekunder fra ledertrioen – men etter et forsøk på å snappe Fossesholm økte tempoet og ikke var det aldri snakk om hvem ville sette iscenesettelser på paller.

Moa Olsson så ut å henge, fem sekunder bak, i den siste stigningen men svensken svarte, kom inn i løpet og var i ledelsen en stund rett før avgjørelsen.

– Det var en skikkelig god følelse å gå tilbake og passere foran, sier Moa Olsson.

– Det var tøft, men veldig gøy at det gikk så bra og at jeg fant litt styrke mot slutten og klarte den viktige spurten mot Norge. Jeg er veldig glad.

I sluttfasen var det Veronika Stepanova som beviste at hun hadde mest kraft igjen.

Emma Ribom sier hun ikke ble overrasket over den russiske seieren selv om det svenske og det norske laget var tidlige favoritter.

– Russland er et sterkt lag, jeg er ikke overrasket over at de har holdt på. Men vi er også der og lukter og tar det med oss ​​fremover, sier Ribom.

Mer sliten enn alle etterpå Ved ankomst var det Fossesholm som knapt kunne reise seg etter den tøffe sluttspurten og nordmannen ble raskt fulgt av ambulansepersonell etter løpet.

Sverige startet også med et andrelag som Charlotte Kalla ble overført til for første gang etter å ha blitt tildelt førstelaget tidlig i karrieren. Men det ble nok en tøff dag i skiløypa for 34-åringen.

Sammen med Louise Lindström, Jenny Solin og Moa Hansson var han en tiendeplass på stafetten, kun tre minutter etter seierstidspunktet. Kalla hadde lagets tregeste kjøretid på den fem kilometer lange strekningen med nesten 25 sekunder over Lindström som var tredje beste skiløper.

Neste uke fortsetter verdenscupen i langrenn i Davos i Sveits 11. og 12. desember.

For å vite mer:

Sverige seks etter kampen mellom Norge og Russland

Karlsson knuste Johaug i et kjempesjokk

Svensk konkurs i Lillehammer: «Står ikke»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.