»Sensorion: Aniz Girach utnevnt til uavhengig medlem av MyPharma Editions styre

Lagt ut tirsdag 4. januar 2022

Sensorion, et banebrytende bioteknologiselskap på klinisk stadium dedikert til å utvikle innovative terapier for å gjenopprette, behandle og forhindre hørselstap, kunngjorde at Dr. Aniz Girach går inn i styret som et uavhengig medlem. Denne utnevnelsen trer i kraft etter styremøtet 3. januar.

Dr. Girach vil erstatte Jean-François Morin. Utnevnelsen hans vil bringe antallet uavhengige styremedlemmer til fire, av totalt ni.

Scott Myers, Sensorions styreleder, sa: «Sensorion er ved et kritisk vippepunkt, med viktige katalysatorer foran målet om å utvikle innovative behandlinger for å gjenopprette, behandle og forebygge hørselstap, inkludert fremragende kliniske data fra vårt kjerneprogram, SENS -401, og tre nye genterapiprogrammer i preklinisk utvikling. Vi er glade for at Aniz slutter seg til Sensorions styre. Hennes omfattende erfaring innen utvikling av netthinnesykdommer, et område hvor kliniske fremskritt vil være en viktig ressurs for Sensorions pågående forskning på gen terapi for lidelser i det indre øret, og hans ekspertise innen klinisk utvikling og medisinske anliggender gjør ham til en ideell kandidat for å styrke Sensory Board of Directors.

«Jeg er glad for å bli medlem av Sensorion, en pioner innen feltet hørselstap, på et sentralt punkt i utviklingen og ser frem til å jobbe med ledergruppen og styret. Jeg er glad for å kunne bruke min erfaring innen forskning og utvikling, spesielt for å støtte utviklingen av genterapier slik at Sensorion-pipelinen videreutvikles innen det indre øret,» la Dr Aniz Girach til.

Dr. Girach er for tiden medisinsk direktør for ProQR Therapeutics, ansvarlig for utviklingen av genterapier rettet mot arvelige netthinnesykdommer. Han har tidligere hatt en lignende stilling hos Nightstar Therapeutics og Oxurion NV (tidligere ThromboGenics). Med over 22 år i den farmasøytiske industrien, hadde han også stillingen som Global Head of Ophthalmology hos Merck, Vice President og Head of International Clinical Development ved Alcon Laboratories, samt medisinsk direktør / Global Franchise Manager i Oftalmologi hos Eli Lilly.

Dr. Girach er æresprofessor ved Willis Eye Hospital i Philadelphia, USA, og er medlem av tre vitenskapelige rådgivende komiteer (SAB) i internasjonale oftalmologiske organisasjoner. Han er også anmelder for fem fagfellevurderte tidsskrifter, inkludert Eye og IOVS, og har publisert fire bøker og over 100 sammendrag/artikler i fagfellevurderte tidsskrifter.

Kilde og bilde: sanselighet

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.