Sannheten om Mette-Marits helse | Svensk dame

En ny uttalelse om helsen til den norske kronprinsessen, på grunn av hennes besøk i Sverige.

For en kongelig prakt det er i Stockholm i dag! Vi har hyggelig besøk av den norske kronprinsen og kronprinsessen. I går kveld ankom Mette-Marit og Haakon Haga slott og ble med Victoria og Daniel i tre hektiske dager i Sverige.

Mette-Marit har som kjent en alvorlig lungesykdom som gjør hverdagen vanskelig for henne, så spørsmålet er hvordan hun skal takle det høye tempoet. Swedish Lady fikk en kommentar om hvordan situasjonen ser ut for kronprinsessen.

Egne ord om sykdommen

Mette-Marit har fått diagnosen kronisk lungefibrose, og det er en alvorlig og belastende sykdom som ikke lar seg kurere. Lungefibrose betyr at det dannes arrvev innenfor og mellom de små alveolene, noe som gjør lungene stive. Vanlige symptomer for en person som er rammet av sykdommen inkluderer kortpustethet, tørr hoste, tretthet og vekttap.

På grunn av diagnosen, som Mette-Marit fikk høsten 2018, har hun vanskeligere med å møte og utføre jobber som før. Men kronprinsessen har lenge vært tydelig på at helse kommer først.

– I denne sykdomsperioden har det blitt viktigere for meg enn noen gang å være Mette først. Og det er flott at jeg ikke føler meg tvunget til å definere meg selv ut fra at jeg er kronprinsessen, sa hun til NRK i et intervju i 2021.

Og da hun i morges ble sett på slottstrappen utenfor Haga slott, så hun gledelig sterk og sterk ut, og hun glitret perfekt sammen med Victoria, Daniel og ektemannen Haakon!

«Det tar en dag av gangen»

Så hvordan er egentlig helsen til Mette-Marit nå, og hvordan vil hun takle den hektiske timeplanen? Anders Stavseng, kongelig norsk ekspert Se og hør sier den svenske damen.

– Mette-Marit tar en dag av gangen. Godta det hun kan gjøre, og bli hjemme når hun er for syk til å delta. Hun sa selv at noen dager er bedre enn andre. Kronprinsessen gledet seg til å komme til Sverige og vil trolig gjøre det hun kan for å avslutte på en høy tone!

Bare den første dagen var intet mindre enn full. Etter at paret møtte pressen på slottstrappen, flyttet de til Karolinska Institutet, så kongeparet spiste en kjempegod lunsj på slottet.

Før det hadde Victoria, Daniel, Mette-Marit og Haakon også hatt tid til å besøke Kulturhuset for å snakke om bøker med noen forventningsfulle barn. Og de skrelles nok mer før middag i kveld!

Foto: TT

LES MER: Mette-Marit og Haakon – hjemme hos Victoria og Daniel på Haga!

LES MER: Slik bor Mette-Marit og Haakon i Skaugum – se bildene

LES MER: Kyssing på slottet – Se prins Oscars sjarmsjokk!

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.