Regionen ønsker å prioritere unges psykiske helse

Pengene øremerket økt tilgjengelighet brukes først og fremst til å bedre helsen til barn og unge, barn og unge med psykiske lidelser skal få bedre hjelp i primæromsorgen, tettere omsorg generelt og på pasientkontorene.

– Når det gjelder barne- og ungdomshelse tenker de fleste på BUP, Barne- og ungdomspsykiatrien, men vi ønsker å styrke denne omsorgen på primærhelsenivå, sier regionråd UNN Harsem (C).

Tilgjengelighet var hovedfokus på budsjettmøtet i Regionsalen onsdag. I dag overholder ikke Uppsalaregionen fristene for telefonsvar, utredning på helsestasjon, besøk til spesialistbehandling og venting på operasjon. Områder hvor servicegarantien gjelder.

Tatt i betraktning at tusenvis av mennesker i Uppsalaregionen må vente lenger enn bistandsgarantien sier, satser den blågrønne regjeringen (Centerpartiet, De Grønne, Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalistene) på større tilgjengelighet. I budsjettet for neste år skal de fem partiene bidra med til sammen 175 millioner svenske kroner.

Eldreklinikker bygges ut

Hans Wennberg (MP), midlertidig regionråd, presenterte et titalls punkter som vil bedre nærhjelpen. Selv trakk han frem satsingen på eldreklinikker.

– Vi bygger ut seniorklinikker på helsestasjoner, det vil hjelpe våre seniorer å få riktig hjelp raskere.

Opposisjonsråd Helena Proos (S) støtter satsing på ungdomshelse, men liker ikke prosjektet til en klinikk.

– Vi trenger ikke mer administrasjon i omsorgen, vi trenger flere som hjelper til med å ta vare på pasientene, sier Helena Proos.

Les mer om penger til psykiske lidelser i klippet

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.