Real Madrid vinner rekord 35. La Liga-tittel etter å ha slått Espanyol – Euro Sammendrag | Fotballnyheter

Real Madrid tok sin rekordstore 35. La Liga-tittel på lørdag etter å ha slått Espanyol 4-0 på et fullsatt stadion på Santiago Bernabeu.

Seieren gjorde også deres italienske trener Carlo Ancelotti til den første treneren som tok titler i hver av de fem beste europeiske ligaene, England, Spania, Tyskland, Italia og Frankrike.

Rodrygos brakke brakte Madrid 2-0 ved pause før Marco Asensio la til sitt tredje mål i det 55. minutt og Liga-toppscorer Karim Benzema scoret poengene i det 81. minutt.

Bilde:
Real Madrid feirer seieren av sin 35. tittel i La Liga

Kaptein Benzema løftet trofeet etter å ha kommet fra benken på slutten av andre omgang da Ancelotti hvilte flere faste startere med Real som var vertskap for Manchester City i Champions League-semifinalen 4-3 onsdag.

Real har 81 poeng med fire kamper igjen. De er 17 poeng foran Sevilla, nummer to på tabellen, og 18 over Barcelona, ​​som har en kamp på hånden og trengte et poeng mot Espanyol for å ta tittelen med nesten en måned igjen.

Marcello
Bilde:
Marcello

Det var en rekorddag for forsvarsspiller Marcelo, som vant sitt 24. trofé for Real og passerte Gento som spilleren med flest seire i klubbens 120-årige historie.

«Det er en enorm glede,» sa en rørt Marcelo til journalister i det som vil bli den siste av 33-åringens 16 sesonger i den spanske klubben.

«Vi vant så fort som mulig, og dette er alles arbeid å feire,» la Marcelo til, og spillerne ser frem til et sammenstøt med Manchester City neste uke.

«I dag må vi feire, men vi har en viktig kamp foran oss. Gjør vi det bra, er det ingenting å bekymre seg for.»

Ancelotti tror at feiringen kan bidra til å heve moralen til spillerne til å kjempe mot Pep Guardiolas lag.

«En fest som dette kan bringe ekstra energi til garderoben, det kan være en annen motivasjon for å møte en så vanskelig oppgave mot et flott lag,» sa Ancelotti.

Carlo Ancelotti
Bilde:

«Sesongen har vært spektakulær. Mye regelmessighet. Constance. Jeg må takke spillerne for deres arbeid og deres holdning. I dag må vi feire, ikke snakke. Jeg vil feire.»

Dortmund beseiret til tross for Haalands hattrick

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Høydepunktene i Bundesliga-kampen mellom Borussia Dortmund og Bochum

VfL Bochum scoret to sene mål for å nappe en 4-3-seier på Borussia Dortmund, til tross for et hat-trick fra Erling Haaland, for å sikre Bundesliga-sikkerheten

Resultatet holdt Dortmund innenfor et poeng fra andreplassen med to kamper igjen, med Ruhr Valley-klubben 63 poeng, åtte foran tredjeplasserte Bayer Leverkusen, som vil være vertskap for Eintracht Frankfurt på mandag.

Freiburg er også på 55 etter å ha rykket opp til fjerdeplass etter en spennende 4-3-seier på Hoffenheim. RB Leipzig, femte med 54, reiser til Borussia Moenchengladbach på mandag.

De fire beste lagene vil kvalifisere seg til neste sesongs gruppespill i Champions League. Bayern München, som sikret seg sin 10. tittel på rad forrige uke, er nå 75 etter et 3-1-tap mot Mainz 05.

Bundesliga-høydepunkter da Bayern München led et sjokktap mot Mainz etter å ha blitt kronet til ligamestere for 10. sesong på rad

I en dramatisk syvmålskamp scoret Haaland hat-trick for å ta Dortmund fra 2-0 til 3-2-ledelse.

Bochums gjester fikk en drømmestart på lokalderbyet og tok ledelsen 2-0 i det åttende minuttet takket være scoringer av Sebastian Polter og Gerrit Holtmann.

Dortmund kom seg raskt og dro tilbake et mål med en Haaland-straffe i det 16. minutt.

Den norske landslagsspilleren var langt fra over og scoret sitt andre med nok en halvtimesstraff.

Haaland trodde han hadde fullført comebacket med en tap-in og en heldig retur på den 62., men Bochum kom tilbake igjen, og spilte inn den 81. og Milos Pantovics straff for sin første seier i Dortmund siden 1998.