Putins tvetydige gratulasjoner: Muratov er i godt selskap – Nyheter (Eco)

«Jeg vil gratulere deg med Nobels fredspris», sa Vladimir Putin og la merke til at vinneren, Dmitrij Muratov, sjefredaktør for avisen Novaya Gazeta, er i godt selskap.

Den første presidenten i Sovjetunionen, Mikhail Gorbatsjov, og USAs tidligere president Barack Obama mottok også prisen.

To personer som ikke tilhører Vladimir Putins favoritter for sine politiske handlinger.

For to uker siden annonserte Den Norske Nobelkomité at Dmitrij Muratov er en av to vinnere av årets fredspris, for sin modige kamp for ytringsfrihet i Russland. En kamp som avisen hans Novaya Gazeta måtte betale dyrt for. Flere ansatte i avisen ble myrdet for arbeidet sitt, inkludert journalisten Anna Politkovskaya, som ble skutt og drept foran hjemmet sitt i Moskva for 15 år siden.

Gratulasjoner fra president Putin kom på et møte med eksperter og journalister, og under en spørsmål-og-svar-sesjon stilte fredsprisvinner Dmitrij Muratov et kritisk spørsmål om den såkalte agentloven, som han nylig mottok.en lang rekke russiske medier klassifisert som «utenlandske agenter».

Et dårlig klingende stempel i Russland.

Vladimir Putin forsvarte loven, men sverget å gjennomgå de noe vage kriteriene i loven og å jobbe for å sikre at den ikke blir misbrukt.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.