Offensiv politikk til tross for høyrebudsjettet – Arbeidsplasser

Magdalena Andersson ble endelig valgt til ny statsminister i går. I dag skulle han presentere sin regjeringserklæring og hvem som blir de nye statsrådene S.

På LO-kongressen var flere fremtredende tidligere forbundsledere optimistiske, til tross for at hun nå er tvunget til å gjennomføre et budsjett som M, KD og SD har satt sitt preg på.

En av dem var Karl-Petter Thorwaldsson som hadde tunge verv i sosialdemokratene og i dag jobber for SSAB.

Hva mener du er statsministerens muligheter til å oppnå gjennom politikk som kommer LO-medlemmer til gode?
– Jeg tror fortsatt oddsen er bedre enn du kan forestille deg. Jeg tror han har en stor sjanse til å vinne valget neste høst. Etter det må man selvfølgelig finne bedre kompromisser i Riksdagen slik at man kan treffe budsjettet. For det var kaos i høst. Det kan ikke være sånn.

Nå skal Magdalena Andersson ta stilling til et endret budsjett fra SD, M og KD.
– Det er et budsjett på nesten billioner og det er forskjell på de siste 20 så det er klart det er mye S-politikk i det. Og fremfor alt er det et ganske fornærmende budsjett. Så jeg tror de tross alt er fornøyde nok.

Tror på Andersons politikk

Til stede på kongressen til LO er også dets representant Wanja Lundby-Wedin, for tiden aktiv i kirkepolitikken for sosialdemokratene.

Han mener også at Magdalena Andersson kan gjennomføre politikk til beste for LO-medlemmene.

– Men han har et problem, som han skal styre på et budsjett som ikke er Socialdemokratiets. Men det er fortsatt mye fra budsjettet hans. Så jeg tror mulighetene er der.

«Vanskelig situasjon for regjeringen»

Ulla Lindqvist var LOs visepresident fram til 2012. I dag er hun pensjonist og deltar på kongressen som gjest.

– Det er en vanskelig situasjon for regjeringen. Regjerende på et budsjett der Sverigedemokraterna var med og produserte. Men som Magdalena Andersson sa, det er ingen store forskjeller. Sosialdemokratene mener du kan styre det. Men de vil selvsagt fortsatt måtte forhandle med andre parter.

LO 2021 kongress

• Kongressen er LOs øverste beslutningsorgan.

• 400 representanter for de 14 LO-fagforeningene møtes i Stockholm mellom 29/11 og 1/12. Hvor mange representanter hvert forbund har avgjøres av antall medlemmer.

• Sommeren 2020 fant første del av kongressen sted digitalt. Derfor ble Susanna Gideonsson i Handels valgt som ny president i LO.

• Mye av behandlingen av øvelsene ble da oppdatert til den fysiske delen av kongressen som nå pågår.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.