Nyheter, resultater og oppdateringer fra vinter-OL, dag 10

Den amerikanske kollegaen Elana Meyers Taylor kom seg gjennom to tøffe uker og tok sølv, hennes fjerde medalje i karrieren, og hoppet fra fjerdeplass med sine to siste løp. Hun fullførte fire løp på 4 minutter 20,81 sekunder, 0,22 sekunder foran den kanadiske bronsemedaljevinneren Christine de Bruin.

Humphries, 36, har vunnet to gullmedaljer og en bronse i bob for to kvinner som konkurrerer for hjemlandet Canada i tre OL. I 2019 forlot hun det kanadiske programmet og hevdet at hun ble mentalt og verbalt misbrukt av en kanadisk trener og flyttet til USA. Selv på slutten av 2021 lurte Humphries på om han ville få amerikansk statsborgerskap, et krav for å konkurrere i OL for USA, i tide til disse lekene.

Humphries trengte bare en ren tur da hun hoppet på sleden og ledet med over ett sekund i en sport som måler tusendeler av et sekund. Humphries kom i mål 1,54 sekunder foran Meyers Taylor, det største gapet i noen bob-arrangement siden 1980.

Meyers Taylor, den mest dekorerte bobsleden i amerikansk historie, deltok i OL og rangerte først i verden i monobob. Da hun ankom Beijing, testet hun positivt for koronaviruset og flyttet på isolasjon, separert fra sin 2 år gamle sønn, Nico, som ble diagnostisert med Downs syndrom.

Som 37-åring, i sitt fjerde OL og først som mor, vant Meyers Taylor fortsatt sin fjerde olympiske medalje. Da hun krysset linjen, løftet Meyers Taylor armene, slo sleden hennes og dekket forsiden av hjelmen med hendene, overveldet av følelser.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.