Nye MICHELIN-stjerner skinner på svenske restauranter i 2023-utvalget av MICHELIN Nordic Guide




  • Stockholms AIRA-restaurant rykker opp og får sin andre Michelin-stjerne
  • I Hällsnäs ligger restauranten Signum, som får sin første Michelin-stjerne
  • Med de nye og eksisterende stjernene anbefales 15 restauranter i Sverige
  • Emma Zimann ÄNG restaurant vinner Michelin Sommelier Award

I dag presenterte MICHELIN sitt nye utvalg av restauranter i Norden for Michelin Guide Nordic Countries 2023. Arrangementet ble arrangert for første gang i Turku, Finland.

Restaurant LUFT, ligger i naturskjønne Biskopsudden på Djurgården i Stockholm. Kokken Tommy Myllymäkis AIRA har allerede en Michelin-stjerne og restauranten er et kulinarisk fyrtårn i Stockholms indre skjærgård. Sofistikert er overalt i denne vakre beliggenheten ved sjøen. De vakkert serverte rettene, enten det er quenelle med kamskjell eller grillet vaktel, består av minneverdige kombinasjoner og utsøkte ingredienser. Nå kan AIRA skilte med to Michelin-stjerner.

Tvers over Sverige i vest ved Mölnlycke utenfor Gøteborg ligger Signum på en

nydelig sted ved bredden av innsjøen Landvettersjön på odden av Långenäs ved Hällsnäs Hotell & Restaurant. Kjøkkenet tilbyr retter fulle av dybde og raffinement. Den røde tråden er fisken. I dag fikk den sin første Michelin-stjerne og en drøm har gått i oppfyllelse for restauratør Thomas Sjögren.

­­­­Det har vært nok et flott år for denne spennende regionen. De høye standardene som finnes i matkulturen i disse landene, oppfinnsomheten og ambisjonene til kokkene, kreativiteten til restaurantdesignerne og dyktigheten og entusiasmen til personalet på alle nivåer gjør denne regionen til en av de mest innflytelsesrike i verden, sier Gwendal Poullennec , internasjonal direktør, MICHELIN Guides.

Michelin Green Star for engasjement for bærekraft.

Restaurant JORD i Linköping mottar den en MICHELIN grønn stjerne. Når det gjelder bærekraftspraksis, er restauranter i de nordiske landene sanne ledere og inspiratorer. Mange restauranter i de nordiske landene viser et nivå av engasjement, kunnskap og integritet som bare kan tjene som et eksempel for alle. De viser hva som kan oppnås av matvaner i fremtiden. JORD restaurant har en enestående viltmeny og har fått oppmerksomhet ettersom de ansatte er ute og plukker naturens dusør i skogen.

Spesielle premier

Med sine spesialpriser setter MICHELIN-guiden søkelyset på de talentfulle fagfolkene på Michelin-anbefalte restauranter som tar matopplevelsen til neste nivå. De viser hvor mangfoldig og spennende arbeid i hotell- og restaurantbransjen er.

Emma Zimann fra restaurant PLENS (én MICHELIN-stjerne) på vestkysten i Ästad Vingård i Tvååker i Varberg, vinner en Michelin Sommelier Award. Emmas enkle måte setter kundene til ro, og vinsammensetningene hennes spenner fra Jura-viner til lokal cider. Stoltheten han føler for den imponerende vingården – som han overtok for litt over et år siden – er tydelig for alle.

Stjerner i nabolandene

I Danmark fikk han Koans i København med to-stjerners koreansk-inspirerte retter. MICHELIN Guide-inspektørene nølte ikke med å plassere denne restauranten direkte i Guiden med to stjerner. En stjerne gikk til Vest villa i Lønstrup, Domene til Herning e tusen dollar Ekte i Vejle.

I Norge har fem restauranter i Oslo blitt tildelt én stjerne: EN Aisen, man Onkel, Stallen, Sabi Omakase Oslo, SAVAGE, samt i Stavanger restaurant K2, som også fikk en grønn stjerne. En prisbelønt restaurant har blitt premiert i Borgå på sørkysten av Finland VÅR en stjerne, som en grønn stjerne. I Grindavík, nær den berømte blå lagune på Island, har restauranten blitt tildelt prisen Mose en MICHELIN-stjerne for de som søker en minneverdig opplevelse.

I tillegg til de nye Michelin-stjernene og Special Awards, har MICHELIN Guide Inspectors premiert syv restauranter med Bib Gourmand for god mat til rimelige priser, 4 i Sverige, 2 i Danmark og en i Finland. De nye «smekkene» er varierte og allsidige og inkluderer Tritonen lokal restaurant i Stockholm med en billig meny.

Det komplette utvalget av restauranter fra MICHELIN Guide Nordic Countries 2023 vil være tilgjengelig på nettsiden til MICHELIN Guide https://guides.MICHELIN.com og på MICHELIN Guide-appen, tilgjengelig gratis på iOS og Android, der brukere kan søke etter restauranter basert på deres beliggenhet, type mat og andre egenskaper.

For flere nyheter og bilder besøk: news.michelin.se



Om Michelin

Michelin har som mål å permanent forbedre mobiliteten til sine kunder. Som et ledende mobilitetsselskap utvikler, produserer og selger Michelin dekk som er nøyaktig tilpasset kundenes behov og bruksområder, samt tjenester og løsninger for å forbedre transporteffektiviteten. Med tilleggstilbud muliggjør Michelin unike reiseopplevelser for sine kunder.
Michelins høyteknologiske materialer brukes i mange forskjellige bransjer. Selskapet har hovedkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike og opererer i 175 land. Michelin har 132 200 ansatte over hele verden og driver 67 dekkfabrikker, som til sammen produserte rundt 200 millioner dekk i 2022. (www.michelin.com)

KONTAKT

Zoe Axdorf

Presseansvarlig Norden og Storbritannia

+46 (0)79 142 71 23

zoe.axdorph@michelin.com

Elma Sabanovic

Ekstern kommunikasjonskoordinator Michelin Nordic AB

+46 (0) 723 184 949

elma.sabanovic@coast.se

news.michelin.se

@MichelinPress

Tagger:



Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *