Nye favoritter på kvinnestafetten: «Norge og Sverige ikke bra»

Maja Dahlqvist mot Julia Stupak, Ebba Andersson mot Therese Johaug, Frida Karlsson mot Kerttu Niskanen og til slutt Jonna Sundling mot Jessie Diggins.

Damestafetten blir noe å bite i for svenske skiløpere og full av usikre dueller i skibakkene til kinesiske Zhangjiakou.

Norge vant disiplinen i Vancouver 2010 og Pyeongchang 2018 og innimellom var Sverige sterkest i Sotsji 2014 etter en strålende pickup fra Charlotte Kalla.

Også i verden er en av de to skandinaviske rivalene som har tatt hjem seieren i de seks siste mesterskapene, hovedsakelig Norge som har dominert med fem gull.

Nylig en annen nasjon Damelaget kunne kanskje kalle seg best i verden da Finland vant verdenscupen i 2009, men nå er det kanskje på tide igjen.

– Vi har et veldig bra lag. Det er andre vanskelige land, men Norge og Sverige var ikke så gode, forteller Krista Pärmäkoski til den finske kanalen Yle.

Selv kan hun være stolt av en sjuendeplass i skiathlon og en bronse på 10km klassisk så langt, mens matchplassene til lagvenninne Kerttu Niskanen er en fjerde og en sølv.

Øvrige distanser for Finland dekkes av Johanna Matintalo og Anne Kyllönen som endte på henholdsvis 14. og 16. plass i klassikeren.

Russland har det også et sterkt lag på papiret og vant den siste verdenscupstafetten for kvinner da Sverige ble nummer to og Norge på tredjeplass i Lillehammar i begynnelsen av desember.

– Russerne er gode og kanskje har USA noe å si, sier Pärmäkoski om de tøffeste utfordrerne til OL-gull.

Sverige har ikke imponert over lange distanser så langt og bortsett fra Therese Johaug, som tok to gull, har heller ikke de norske rytterne satt seg ned av respekt.

– Therese var selvsagt sterk, men det gikk ikke så bra for de andre, fortsetter Pärmäkoski.

Stafetten starter lørdag klokken 8.30, svensk tid, og går over 4×5 kilometer. På de to første distansene er det klassikeren som gjelder før stafetten avsluttes med fristilen.

For å vite mer:

De løper for Sverige på kvinnestafetten – Kalla petas

Nytt finsk gull – Niskanen overlegen

Svenske spørsmålstegn før stafetten: «Alt er mulig»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.