Nye elbiler forventes i siste halvdel av 2022

Mange nye elbiler har blitt lansert i løpet av dette året og nå et sted midt på året er det et par virkelig interessante lanseringer og forhåndsvisninger igjen. Dette er elbiler i ulike segmenter. Alt fra de største og dyreste premiummodellene, til modeller og produsenter som skal presse prisene på elbiler.

Her er en håndfull nye funksjoner som kommer denne høsten som mest sannsynlig vil gjøre et skikkelig inntrykk. Dette er både individuelle modeller men også helt nye bilmerkelanseringer.

BYD i Sverige

I løpet av høsten installeres BYD personbiler i utvalgte markeder i Europa, inkludert Sverige. Det er klart at Hedin Bil skal selge BYDs elbiler her. BYD har en lang historie med å produsere elektriske kjøretøy, og BYDs elbusser er et vanlig syn i mange svenske byer.

I dag er det ikke kjent hvilke elbiler BYD tar med til Sverige. I Norge ble den store SUV-en BYD Tang lansert i fjor som europeisk sjåfør. Hjemme i Kina utfordres Tesla Model 3 med blant annet elbilen BYD Seal. Hvilke modeller som kommer til Sverige avsløres i september.

Det er ikke kjent hvordan BYD vil posisjonere seg prismessig, men kinesiske produsenter har en tendens til å prøve å presse markedsandeler ved å presse prisene.

Fiske hav

I november starter produksjonen av Fiskers første elbil. Fisker Ocean elektriske SUV lover en langsiktig lav startpris på 450 000 SEK. Du får altså en elbil med rekkevidde på opptil 440 kilometer.

Den første varianten av modellen blir imidlertid den mer luksuriøse Ocean Extreme, med en startpris på 755 000 SEK (opprinnelig 715 000 SEK) og en rekkevidde på opptil 630 kilometer.

Kia Niro EV oppdatert

I løpet av dette året har Kia oppdatert en av Sveriges mest populære elbiler, Kia e-Niro. Det blir et nytt, penere utseende på både eksteriør og interiør, og den utvidede akselavstanden gir mer innvendig plass. I tillegg får den V2L-støtte som lar deg drive andre elektriske enheter.

Kia oppsummerer det hele under det nye modellnavnet Niro EV. De første leveransene starter nå til høsten.

MG4

I sommer avduket den kinesiske elbilprodusenten den kompakte elbilen MG4, som antas å være en ganske direkte utfordrer til Volkswagen ID.3. Prismessig lærer du også, i ekte MG-ånd, å presse prisene så langt som mulig.

Et batteri på 64 kWh gir en rekkevidde på opptil 450 kilometer, noe som er nok for de fleste. De første leveransene av MG4 starter nå i løpet av siste del av høsten.

Ni

Pressebilde: Ni

Nio er nok et kinesisk bilmerke på vei inn i Sverige. Nio har foreløpig ikke avslørt hvilke modeller de vil lansere i Sverige. Det meste tyder imidlertid på at Nio vil fortelle oss mer nå til høsten.

polsk 3

I oktober vil Polestar presentere og starte salget av sin andre elbil. Dette er den store SUV-en Polestar 3. Polestar lover en kraftig elbil, med doble motorer og rekkevidde på opptil 600 kilometer. Hvis ikke, har ikke Polestar avslørt mye om modellen ennå.

Tesla Model S pledd

Pressebilde: Tesla

I fjor oppdaterte Tesla sin flaggskipmodell, Tesla Model S. Etter lang ventetid er den oppdaterte modellen nå på vei til Sverige og da i høyytelses «Plaid»-stil. De første leveransene starter i november.

Blant spesifikasjonene nevner Tesla 1020 hestekrefter og 0-100 km/t på 2,1 sekunder. Maksimal hastighet er 322 kilometer. Rekkevidden er anslått til 600 kilometer. Prisen starter på 1 549 990 SEK.

Det er mange lojale kunder hos Tesla, og mange har ventet på en oppdatert Tesla Model S. Oppdateringen vil bli godt mottatt.

Kunngjøring.

Tesla Model X pledd

Tesla har også oppdatert Tesla Model X SUV, og akkurat som med S er det den høyytelses Plaid-varianten som blir den første som slippes. Også her bør de første leveransene skje i november.

Model X Plaid får 1020 hestekrefter og skal gå 0-100 km/t på 2,6 sekunder. Rekkevidden er opptil 528 kilometer på en enkelt lading. Prisen starter på 1 587 990 SEK.

Volkswagen ID. Buzz

Dette er en elbil vi allerede vet mer om. Den er allerede forhåndsvist. Den får et batteri på 77 kWh og en rekkevidde på opptil 422 kilometer. Fem seter og et bagasjerom på 1.121 liter.

Svenske leveranser starter rundt årsskiftet. Det er også utvilsomt et spennende tillegg til et segment der elbiler er knappe. Absolutt noe helt nytt å forvente.

Hvilke nye elbiler ser du frem til til høsten? Kommenter under!

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.