Norwegian Paradise hotel fjernet etter voldtekt

Den tidligere deltakeren må ha blitt anklaget for voldtekt av en mindreårig i løpet av registreringsperioden for programmet. Mannen er dømt til fire år og fem måneders fengsel.

– Etter å ha fått vite om dommen har vi besluttet å fjerne sesongen hvor deltakeren er fra Viaplay og Viafree, sier nordisk programdirektør Kenneth Kristensen til avisen.

Sesongen ble spilt inn våren 2021 og ble sendt i løpet av sommeren. Deltageren skal i retten ha innrømmet at han løy for fjernsynsselskapet og unngikk å nevne at han var gjenstand for politietterforskning.

Skandale også i Sverige

Dette er ikke første gang den skandaløse såpeoperaen engasjerer seg. Sterke diskusjoner ble reist i TV-bransjen i fjor da flere fremmøtte vitnet om seksuelle overgrep mens de filmet det svenske Paradise-hotellet. Nent Group har derfor valgt å trekke seg fra inneværende sesong og varslet samtidig at de gjør om programmet med mer fokus på likestilling og mangfold.

«I det nye Paradiset er hovedmålet å gjenspeile virkeligheten og hverdagen til unge mennesker. Målet er å vise et mer moderne og oppdatert format med fokus på likeverd og mangfold», skriver eierselskapet bak TV3-kanalen og strømmetjenesten Viaplay i en melding.

Den oppdaterte planen får premiere i 2022.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.