Norske kvinner har gjort jobben sin. Det er en endring i forskriften. Ikke mer sexisme

I juli tok det norske kvinnelaget i håndball en fjerdeplass under EM i Varna. I kampen om tredjeplassen tapte de norske spillerne for de spanske spillerne. Hele verden har hørt om håndballspillere, men dessverre ikke fordi de har blitt gode resultat. Spillerne deltok i denne kampen i ikke-pingvinshorts, selv om de ifølge reglene skulle ha på seg bikini-truser.

Se videoen
«Få mennesker trodde på oss før mesterskapet. Ikke bare på TV, men generelt.»

Et herlig mål fra en Vive-spiller! Det nest beste målet i Champions League-gruppen [WIDEO]

Det norske landslaget ble bøtelagt av Det europeiske håndballforbundet (EHF) for uregelmessige drakter, på rundt 150 euro per spiller, til sammen rundt 1500 euro for hele laget. Avgjørelsen ble møtt med et snøskred av kritikk, indignasjon og anklager om sexisme. «Jeg er stolt av norske kvinner for å protestere mot de svært sexistiske reglene angående kjolen deres. EHF bør straffes for sexisme. Bra for dere, kjære damer. Jeg betaler gjerne en bot for dere. Fortsett,» skrev sangeren. American Alecia Beth Moore, kjent som «Rosa.» «Det er verdt å merke seg at shorts av samme disiplin kan brukes av menn.

Du kan også finne annet sportsinnhold på Gazzetta.pl!

Ikke flere bikinier. Presset trådte i kraft

Selv om norske kvinner har fått bøter, har de gjort oppmerksom på problemet og presset forbundet til å endre reglene. Og til slutt lyktes han. Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har ifølge New York Times oppdatert sine regler slik at kvinner ikke lenger trenger å spille i bikini.

«I henhold til de nye reglene, som ble utgitt 3. oktober og trer i kraft 1. januar, er spillere pålagt å bruke korte, trange bukser. Tidligere strandhåndballregler krevde at kvinner skulle bruke trange, oppovervinklede bikinibukser. . overbenet,» leser NYT.

En ny kraft innen håndball vokser frem.  Tre nye stjerner.  En av Łomża Vive KielceEn ny kraft innen håndball vokser frem. Tre nye stjerner. En av Łomża Vive Kielce

Endringen ble gjort under press fra mange lag. IHF-president Hassan Moustafa kunngjorde i august at regelverket mest sannsynlig vil bli endret. Han forklarte at forbundet krevde at spillere skulle bruke bikinitruser, fordi det er dette sandvolleyballspillere, som også spiller på sanden, har på seg.

Leder i Norges Håndballforbund, Kare Geir Lio, innrømmet at han var stolt av damelaget for å sette i gang endringen. Han fant ut at kvinnene hadde valgt riktig øyeblikk for å si «nok».

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.