Norge rømte fra Ungarn – Handbollskanalen

Sander Sagosen. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Etter en litt ubalansert kamp slo Norge Ungarn 33-25 og femteplass spilles søndag.

Plasseringskamper er sjelden spesielt utfordrende eller spennende, og selv denne kampen var ingen reell uavgjort. Noen modige norske hit-and-run-fans gjorde imidlertid sitt beste for å løfte landslaget.

Det største dramaet denne kampen byr på skjedde allerede etter 50 sekunder. Miklós Rosta skjøt en straffe i hodet på Torbjørn Bergerud og måtte etter anmeldelse forlate banen og se det røde kortet. Straffen? Han gikk i mål, men det ble underkjent på grunn av det røde kortet.

Norge gjorde så sitt beste for å få fart på spillet og presse på for andre etappe, men med dette fulgte også flere bortkastede pasninger. Til tross for dette var det Rossoneri, også takket være Sebastian Barthold, som gjorde det bedre i første omgang (16-13).

Norge drepte spenningen tidlig

Kanskje mange trodde Norge skulle starte tidlig i andre omgang, men ungarerne kom nært tidlig i omgangen og så ut til å klare seg. Men Norge er Norge, og etter et temposkifte ble det aldri spennende igjen.

Norge stakk fra et umotivert Ungarn og vant kampen 33-25.

Sander Sagosen ble toppscorer med sju fulltreffere.

Norges målscorere: S. Sagosen 7, S. Barthold 4, P. Overby 4, S. Overjordet 4, K. Bjørnsen 3, G. Johannessen 3, C. O’Sullivan 2, K. Gulliksen 2, H. Reinkind 2, M. Gullerud 1, M. Rod 1

Ungarns målscorere: M. Lekai 6, R. Bodo 5, P. Ligetvari 4, O. Rodriguez 3, G. Amcsin 1, B. Banhidi 1, B. Boka 1, E. Hanusz 1, Z. Ilic 1, A. Sipos 1, S. Szollosi 1