Norge. Retten nektet å utlevere ham til Polen. «Vesentlig forverring av dommernes situasjon» | Nyheter fra verden

I desember 2020, EU-domstolen hersketat de nåværende problemene med uavhengighet til rettsvesenet i Polen ikke utelukker landet fra driften av den europeiske arrestordren.

Se videoen
Olsztyn. En 64 år gammel fotgjenger fikk en kollisjon mellom to biler. Fritidsbetjenter ga bistand

Norge. Retten nektet å utlevere ham til Polen

Onsdag 27. oktober slo en Vestfold-rett fast det situasjonen i Polen har «betraktelig forverret seg» siden dommen i EU-domstolen. I tilknytning til «under visse tvil» retten slo fast at overlevering av den 34 år gamle narkotikaforbryteren ville være i strid med den norske grunnloven og konvensjonen om beskyttelse av menneskerettigheter og grunnleggende friheter.

Retten opplyste at den baserte sin dom på sistnevnte «ekstremt dramatiske og negative hendelser angående uavhengigheten til polske domstoler og dommere, inkludert de nylige avgjørelsene fra EU-domstolen» – gir portalen rect24.no.

«Ikke en til.» Publikum minnet 30-åringen

– Det er en modig og rettferdig avgjørelse […], det polske rettsvesenet er i en slik tilstand at vi ikke kan sende folk til disse domstolene – sier Jon Anders Hasle, 34-åringens forsvarer, til portalen.

Mer informasjon fra landet og verden finner du på hovedsiden til Gazeta.pl.

Vevene i stedet for fremtidens 'Blaszczak-innhegning'.  I flere dager har grensevakten, hæren og politiet holdt en gruppe flyktninger fra Afghanistan og Irak i friluft.  De slipper dem ikke inn, de godtar ikke asylsøknadene deres, de tillater ikke leger, humanitære organisasjoner, representanter for media ... De hviterussiske grensevaktene tillater ikke migranter å returnere til den hviterussiske siden.  Polsk-hviterussisk grense, Usnarz Górny, 24. august 2021Handlere mot utlendinger i strid med EU-lovgivningen? RMF24: EM grep inn

Den europeiske arrestordren (EAW) utstedes etter «en forenklet grenseoverskridende rettslig prosedyre der mistenkte eller siktede personer overføres med det formål å rettsforfølge eller fullbyrde en forvaringsdom eller sikkerhetstiltak».

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.