Norge: fem døde i bueangrep

En mann bevæpnet med pil og bue drepte fem personer og skadet to andre onsdag i Kongsberg i Sørøst-Norge. Han ble varetektsfengslet i medisinske omgivelser i fire uker fredag.

Hendelsen skjedde like før klokken 18:30 (16:30 GMT) i denne byen med 23 000 innbyggere, som ligger omtrent 80 kilometer fra Oslo. De to skadde er innlagt på intensivavdeling, men deres liv er ikke i fare.

Etter fakta Espen Andersen Brathen han er arrestert. Han er en 37 år gammel danske fra Kongsberg, ifølge en uttalelse fra politiet. Ifølge TV2, rapportert av AFP, hadde den antatte gjerningsmannen konvertert til islam og vært gjenstand for frykt for radikalisering tidligere.

– Gitt hendelsesforløpet er det naturlig å vurdere om dette er et terrorangrep, sa lokal politibetjent Øyvind Aas under en pressekonferanse, før han fortsetter: – Det er for tidlig å kommentere hans motiver.

«Disse hendelsene ryster oss,» sa hanStatsminister Erna Solberg som hadde sin siste dag i vervet onsdag. Hans erstatter, den Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre kom derfor til makten i et trøblete miljø.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.