Netflix vil også tilby videospill | Spill

I tillegg til serier, dokumentarer og filmer vil Netflix også tilby videospill. Strømmetjenesten har annonsert ankomsten av Mike Verdu som leder for spillutvikling på plattformen. Han har tidligere jobbet i spillselskapet Electronic Arts (EA) og var ansvarlig for videospill på Facebook.
De første videospillene forventes å være tilgjengelige på Netflix innen slutten av neste år, melder nyhetsbyrået Bloomberg om en innsiders autoritet. Foreløpig har selskapet ingen planer om å øke prisen på et abonnement, sa kilden.

Netflix indikerte tidligere i april at spill kan være en lovende virksomhet ved siden av kjernevirksomheten for videostreaming. De er «interessante byggeklosser» for å fordype opplevelser i verden av filmer og serier av tjenesten, sa operasjonsleder Greg Peters.

Mer og mer konkurranse

Det er viktig at Netflix benytter seg av nye markeder. Selskapet er fortsatt markedsleder innen serier og streaming av filmer, men møter i økende grad konkurranse fra Disney+, Amazon Prime Video og HBO. Antallet Netflix-abonnenter vokser fortsatt, men den økningen vil sannsynligvis avta. I juni åpnet Netflix også en nettbutikk for å selge varer rundt TV-seriene sine.

Microsoft, Google og grafikkortspesialisten Nvidia tilbyr også allerede videospill på sine servere, som brukere kan spille over Internett via forskjellige enheter.

Netflix har funnet en veteran fra spillverdenen i Verdu. Hos EA jobbet han med The Sims og spill basert på Star Wars-filmserien. Mens han var ansatt i Facebook, jobbet han med utviklere for å lage videospill for Oculus-headset, basert på virtuell virkelighet.

Regina Becker

"Typisk alkoholutøver. Subtilt sjarmerende sosiale medier-elsker. Freelance zombie-forsker. Popkultur-banebryter."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.