Nederland dro til VM med landslagets kaptein i rullestol

I det 84. minutt tok vertene ledelsen 1 – 0 da Steven Bergwijn slo ballen inn i 16-meteren etter et innlegg fra høyre. Fra fri posisjon kaster han ballen for 1-0 i nærmeste kryss til høyre og musikken gir gjenlyd på den tomme De Kuip-arenaen i Rotterdam, dette på grunn av relanseringen av smitten. Spillerne samlet seg foran fotografene hvis kameraklikk ble hørt høyt.

I det første tilleggsminuttet passerer nederlenderne fra sitt eget straffefelt. Bergwijn lanserte som en annen Usain Bolt og foran den norske keeperen satte Örjan Nyland ballen til venstre der Memphis Depay enkelt kunne sette inn 2-0.

van Gaal viste ingen følelser

van Gaal viste ingen følelser i rullestolen der han satt på grunn av et fall tidligere denne uken da han skadet hoften.

Med et kvarter igjen fikk hjemmelagets Denzel Dumfries gult kort for å ha forkledd seg.

Da kampen ble avlyst satt flere norske spillere i skuffede positurer mens nederlenderne samlet seg til en ringformet seiersdans.

Sist Norge slo Nederland var i 1992. I de siste kampene savnet Norge sin superstjerne Erling Braut Haaland.

Da Tyrkia vant 2-1 mot Montenegro i Podgorica, tok de seg av sluttspillplassen i gruppen. Norge har ikke oppnådd noe med det. Selv i kveld skapte ikke laget en scoringsmulighet.

Finland er fjernet fra sluttspillsonen

Finland hadde heller ikke flaks. Finnene falt 0-2 mot Frankrike hjemme på Olympiastadion i Helsinki mens Ukraina vant med samme sifre borte fra Bosnia-Hercegovina. Dermed ble Finland skjøvet til tredjeplass.

Midtveis i andre omgang satte Karim Benzema inn 1-0 etter at ballen endret retning på det finske forsvaret. Ti minutter senere kommer Kylian Mbappe som et damplokomotiv på venstre ving og snur seg mot døra og avfyrer et skudd som ender 2-0 i lengste burgaveln.