Masud Gharahkhani, opprinnelig fra Iran som vil «rydde opp» i det norske parlamentet

Da han kom til Norge med foreldrene sine i en alder av 5 år, ble denne unge Labour-parlamentsmedlemmet i slutten av november president for en institusjon rystet over tilfeller av overgrep begått av noen folkevalgte. Siden har han tatt oksen ved hornene, melder kongepressen.

25. november ble Masud Gharahkhani president for det norske parlamentet, det nest høyeste politiske embetet i landet, bak kongen. Aldri før har en person født i utlandet hatt denne stillingen. Søkeren er født i Teheran i 1982 og var bare 5 år gammel da han flyktet fra den islamske republikken sammen med sin far, en fagforeningsmann, mor og «En dollar i lommen»forteller offentlig radio og fjernsyn NRK.

Unge Masud vokste opp en stund i et krisesenter for flyktninger. For å tjene til livets opphold plukket foreldrene jordbær. Senere ble moren lærer og faren kommuneansatt med ansvar for integrering. Selv jobbet han på sykehus som radiolog mens han meldte seg inn i Arbeiderpartiet. Valgt kommunal kom han inn på Stortinget i 2017. I høst ble den 39 år gamle gutten fra Teheran utnevnt til å lede ham. Hans arbeid, sa han senere, sitert Etter innlegg, «Det vil bestå i å gjenopprette tilliten til dette huset». Han la til: — Det blir ikke lett, alle ser det, men jeg er motivert av denne ryddejobben.

Stol på halv stang

Troverdigheten til denne institusjonen har faktisk lidd under flere tilfeller. To av de tre tidligere presidentene har måttet gå av på mindre enn fire år. En, i 2018, for sitt ansvar i driften av renoveringskostnadene til parlamentsbygningen. Den andre, den

[…]

Antonio Giacobbe

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.