Martin Boquists Norge vant svenskekampen i håndball-VM

Det var også i sluttminuttene, men to norske scoringer på rad på 24-24 ga 26-24 og grep om kampen mot et slitsomt Nederland. Kay Smits reduserte til 27-26 i siste sekund og dommervideo gjennomgikk hendelsen før målet ble sluppet inn.

Norge hadde store problemer med at Paris SG-spiller Luc Steins feiret store triumfer i første halvdel av kampen. Så tok Sagosen over med sine sju mål.

– Det så dårlig ut fra start og vi lette og lette etter forsvarsformasjoner som fungerte. Vi hadde også mangel på offensiv flyt og da spredte det seg litt nervøsitet og da blir man usikker som trener også. sier forbundskaptein Wille til norske Viaplay ifølge VG.

Dermed går Norge til hovedrunden i Katowice med full pott, fire poeng. Nederland, i sin første verdenscupfinale siden 1961, går inn i hovedrunden med to poeng.

De spilte sammen på det svenske landslaget i åtte år

Nederland kom også sterkt ut i andre omgang og gikk opp til 19-14, men Norge jobbet seg raskt inn i kampen og da Kevin Gulliksen sopren kontret gjorde det 20-20 helt jevnt. Da Norge ledet kampen for første gang fra 1-0 til 21-20, tok Olsson en pause og forsøkte å få tilbake energien.

Nederland kontrollerte første omgang og ledet med hele seks baller, 15-9, før Norge stengte litt inn og hadde 17-13 til pause. Den nederlandske innbytteren Staffan Olsson fikk gult kort like før pause.

Jonas Willes assistent, 45 år gamle Boquist, spilte sammen med 58 år gamle Olsson i åtte år for det svenske landslaget ved årtusenskiftet.