Mann skutt og drept i Norsborg • Kim Jong-Un gikk ned i vekt – gikk ned tre ting • Fem russiske krigsskip – utenfor norskekysten

Myrdet mann – funnet skutt på parkeringsplassen

En stor politiaksjon startet på en parkeringsplass i Norsborg i Botkyrka natt til onsdag. Politiet bekrefter at en mann i 20-årene ble funnet skutt på stedet i forbindelse med en bil.

Mannen ble fraktet til sykehus, hvor han døde av skadene.

Politiet kunne i løpet av kvelden ikke fastslå hvordan mannen har fått skadene. Men tidlig onsdag morgen bekreftet politiet at mannen hadde fått skuddskader.

I løpet av natten ble en stor parkeringsplass sperret av og det ble foretatt teknisk undersøkelse på stedet. Sperringene oppheves onsdag morgen.

– Mye tyder på at stedet vi har sperret er åstedet, sier Per Fahlström, pressetalsmann ved Stockholm-politiet.

Ingen ble pågrepet for forbrytelsen klokken 06.30 onsdag.

FOR Å VITE MER: Myrdet mann – funnet skutt på parkeringsplassen

Kim Jong-Un gikk ned i vekt – gikk ned tre ting

Ifølge den sørkoreanske etterretningstjenesten gikk den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-Un opp rundt syv pund i året i løpet av sin første periode som Nord-Koreas leder etter å ha overtatt i desember 2011 etter farens død. Diktatoren skal maksimalt ha veid 140 kilo innen 2020.

Hans alvorlige fedme, kombinert med at faren Kim Jong-Il og bestefaren Kim Il-Sung døde etter hjerteinfarkt, fikk sørkoreanske eksperter til å kalle Kim Jong-Un «et pågående hjerteinfarkt».

Men på de siste bildene er Kim Jong-Un mye tynnere.

Ifølge sørkoreanske rapporter gikk Kim Jong-Un ned 19 pund ved å slutte med sveitsisk ost, hummer og alkohol, noe han tidligere spiste mye av.

FOR Å VITE MER: Kim Jong-Un gikk ned i vekt ved å droppe tre ting

Fem russiske krigsskip – utenfor norskekysten

Det var klokken 12.20 tirsdag at funnet ble gjort.

Ifølge Forsvaret så P-3C Orion-ubåten og havovervåkingsjagerflyet fem russiske krigsskip og fulgte deretter reisen deres. De reiste nord for Finnmark til det nordligste og østligste Norge.

Gruppen av skip inkluderte en admiral Gorshkov fregatt, en Udaloj-klasse ubåtjeger, en Slava-type krysser, og to Kaliningradneft og Silva-type støtteskip.

Nylig, mandag, kunngjorde Russland at 20 krigsskip og støtteenheter hadde forlatt Kaliningrad for øvelser i Østersjøen. Øvelsen er en del av en større planlagt russisk marineøvelse som også gjennomføres i Middelhavet, Nordøst-Atlanteren og Stillehavet. Totalt er over 140 krigsskip involvert, ifølge det russiske forsvaret.

I Forsvarets uttalelse heter det at reisen til de fem russiske krigsskipene foregikk lovlig.

«Russiske skip seilte lovlig i internasjonalt farvann, men Norge overvåker kontinuerlig alle bevegelser i norske nærområder», skriver forsvaret.

FOR Å VITE MER: Fem russiske krigsskip – utenfor norskekysten

Milo Pascall

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.