Man City gikk forbi Real Madrid, klar for CL-finalen

Den første Champions League-semifinalen mellom Manchester City og Real Madrid endte 1-1 for en uke siden.

Onsdag kvelds andre etappe på Manchesters Etihad Stadium var derfor helt åpen.

Men hjemmelaget hadde allerede fra starten bestemt seg for å avslutte kampen så raskt som mulig.

17. mai er Norges nasjonaldag. Den beste norske fotballspilleren i verden beviste raskt at han er ivrig etter å score mål.

To headinger fra Erling Haaland var ekstremt nære scoring. Den seks fot høye Thibaut Courtois måtte bruke hver tomme av kroppen for å avlede farer.

I stedet var det Bernardo Silva som ga bort en portugisisk supersuksess i første omgang, da det så ut til at det bare var Azzurri på banen.

28-åringens to scoringer i det 23. og 37. minutt av kampen var herlige stykker.

Ikke engang Courtois klarer å nå den første når portugiseren lar venstresiden snakke med hardhet og presisjon.

Den andre kom med et elegant og iskaldt nikk.

C Mores Lasse Granqvist og Jens Fjellström har gitt det en snurr:

– Ja du, Lasse. Dette var første gang dette.

– Wow-stempel, bemerket Grankvist.

Det var bare i omtrent fem minutter i løpet av de første 45 minuttene at det spanske laget kunne gjenkjennes (for eksempel hadde Manchester City allerede 124 vellykkede pasninger etter det første kvarteret mot Real Madrids trege 15).

I det 35. minutt satte Toni Kroos et innlegg før Bernardo Silva slo av lyset for motstanderne 120 sekunder senere.

Spørsmålet: hva ville et mål bety?

Det store spørsmålet i andre omgang var hva et enkelt lite mål ville gjøre for Real Madrid resten av kampen.

Å snakke om det ville bety energi, skuldre hevet og et blikk festet på jakten på noe mer.

Imidlertid var Haaland, i sin tredje «fight» med Courtois, nær ved å feste kampen. Men belgieren stikker ut venstrebeinet og redder på tverrliggeren.

I stedet var det Éder Militão – Real Madrid-spilleren – som dro gardinen ned med et selvmål i det 76. minutt.

Bare gjennom farten kunne Julián Álvarez, som nettopp hadde blitt byttet inn i ekstraomgangene, sette sluttresultatet til 4-0.

– Noe av det beste jeg har opplevd i mine 35 år i bransjen, spøkte Lasse Granqvist på C More-showet.

Selv om Haaland ikke scoret denne gangen, feiret han likevel da han pakket seg inn i et norsk flagg etter sluttsignalet.

Manchester City i finalen da med totalt 5-1. Mot dem 10. juni i tyrkiske Istanbul står Inter.

Portugal feirer sin nasjonaldag 10. juni.

På tide med en ny suksess for Bernardo Silva?