Künast i «ntv Frühstart»: «Lone fighters hetes på nettet»

Künast i «ntv early start»
«De ensomme jagerflyene er hetset på nettet»

To år har gått siden terrorangrepet til høyreekstremismen i Hanau. På «ntv Frühstart» advarer den grønne politikeren Künast om at det må tas en avgjørende kamp mot «en helt ny form for kriminalitet»: hat og trusler på Internett.

Grønn politikk Renate Künast ba om strengere våpenlover i anledning toårsdagen for det høyreekstreme angrepet i Hanau. Videre må vi nå handle mot radikalisering med «hele verktøykassen» på Internett, sa Künast i «begynnelsen» av ntv. «Vi har lært mer og mer at det er mennesker som virker som ensomme kjemper for oss, som kanskje også har et psykologisk problem, men som virkelig er opphisset på Internett og som fortsatt putter ideene sine i hodet.» Dette viser at det er «en ny form for kriminalitet».

Künast, som også som politiker gjentatte ganger blir konfrontert med hat og trusler på Internett, understreket at dette temaet må tas opp politisk «helt nytt» og med all besluttsomhet. Enda viktigere, han kalte et «tidlig varslingssystem og analyse» for å identifisere radikalisering på internett på et tidlig stadium: «Den første store saken vi så var [Anders Behring] Breivik i Norge. Vi visste også at han var voldsomt radikalisert på nett og med alle kontaktene sine. Alle som snakker slik er også nær handling i det virkelige liv. Vi må forstå dette bedre enn vi har gjort tidligere.»

I tillegg til å bekjempe radikalisering på internett, nevnte Künast også det akutte behovet for et godt trent politi, påtalemyndighet og kompetente domstoler. Det er også et akutt behov for rådgivningssentre for ofre for digital vold og høyreekstremisme, da de ofte blir stående alene: «Vi har sett dette i mange angrep og situasjoner. Du trenger virkelig å gi hjelp for å komme deg ut av elendighet.»

Videre spurte Künast: «Vi må endre hele våpenloven. Vi har prøvd tusen ganger, men selv i dette landet kan man fortsatt få våpen for fort.» Etter eget utsagn håper hun på SPDs nye innenriksminister, Nancy Faeser, fordi hun er opptatt av å bekjempe høyreekstremisme.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.