Kroatia. EU har bekreftet landets beredskap til å gå inn i Schengen-området

– Etter den positive evalueringen av EU-kommisjonen, mottok vi i dag politisk godkjenning fra alle medlemslandene som bekreftet at Kroatia har overholdt bestemmelsene i Schengen-regelverket (Schengen-regelverket – PAP). Som regjering har vi jobbet mye og i dag er vi virkelig glade – sa Bożinović torsdag.

– Kroatias statsminister Andrej Plenković skrev på Twitter.

Endelig beslutning om Kroatias tiltredelse til Schengen-området den kan tas om omtrent seks måneder, under det franske presidentskapet. Vedtakelsen krever samtykke fra alle ledere i Schengen-medlemslandene, som må innledes av en debatt og en mening fra Europaparlamentet, som imidlertid ikke vil være bindende for Det europeiske råd, rapporterte det kroatiske nyhetsbyrået Hina.

Selv om vedtakelsen av søknadene som bekrefter Bulgarias og Romanias beredskap til å slutte seg til Schengen-området ble kunngjort i 2011, disse landene har ennå ikke sluttet seg til området der indre grenser er fjernet.

Schengen-området omfatter alle EU-land unntatt Kroatia, Bulgaria, Romania og Kypros samt Norge, Island, Sveits og Liechtenstein er ikke medlemmer av fellesskapet.

Kroatia ble med i EU i 2013, rapporterte også regjeringen vilje til å slutte seg til euroområdet.

Gode ​​nyheter for turister fra Polen. «Til slutt»

Kroatias tilslutning til Schengen-området vil være garantert fri bevegelse av borgere i medlemsland, noe som påvirker raskere og problemfrie reiserog derfor også for utvikling av turisme.

– Endelig har noe flyttet på seg i denne saken. Jeg ser frem til at Kroatia slutter seg til Schengen-området av en enkel grunn. Vi drar på ferie til dette landet hvert år med familien min. Midt i sesongen dannes det trafikkork ved grensen, hvor du må stå opp til flere timer. Den frie flyten av turister over den kroatiske grensen vil absolutt lette reisen og spare mye tid – sier Monika fra Krakow.

Kilder: PAP, Reuters, «Playbook POLITICAL Newsletter»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.