Kritikk av SVT: «Det er et personlig mål å ikke fortelle deg hvor mye OL koster»

Benjamin Dousa, administrerende direktør i tankesmien Timbro, stilte også spørsmål ved om det er lovlig for SVT å hemmeligholde beløpet de betaler.

– Som journalist vil jeg også at det skal komme frem, men som ansvarlig for en slik virksomhet har man visse forretningsetiske prinsipper, svarer SVT mediedirektør Jan Helin.

– Du må forstå at European Television Union, EBU, som inngikk avtalen, må koordinere over 50 forskjellige TV-selskaper i en svært komplisert avtale, og det er derfor viktig at slike individuelle detaljer ikke avsløres.

Funnet betalte tolv milliarder

Noen sammenlignende data: Mediekonglomeratet Discovery, som i dag har rettighetene, betalte rundt 12 milliarder SEK for de europeiske rettighetene til fire OL. Og hvis du vil se hvordan utviklingen så ut, kan du se på det amerikanske TV-markedet: i 1960 kostet et OL 3,6 millioner SEK, mens den siste kontrakten, som går fra 2020 til 2032, er verdt 70 milliarder SEK. kroner.

– Min første antakelse var at SVT skal betale én milliard kroner for disse fire kampene, så senket jeg det til 7-800 millioner, men det jeg er imot er at vi skal gjette, sier Jan Scherman.

Helin: «Det kommer garantert»

Det er det faktum at SVT er finansiert av skatter som får Jan Scherman til å mene at tallene ikke bør holdes hemmelige. I Norge ba konservative Höyres mediepolitiske talsmann nylig NRK om å fortelle hvor mye han fikk utbetalt.

– Dette vil gi argumenter til de som sterkt ønsker offentlig tjeneste, sier Jan Scherman. Jeg ville ikke bli overrasket om noen offentlig tjenestefiendtlige politikere hopper inn, det er mange som utnytter denne situasjonen. Det er et selvmål av SVT.

Jan Helin sier SVT slipper å kutte ned på andre produksjoner utenfor sportssjangeren for å ha råd til OL.

– Det kommer garantert frem etter hvert, det pleier det å gjøre, men akkurat nå er det det: ingen kommentar, sier Jan Helin, og legger til at det ikke tas penger fra andre programmer enn idrettsområdet.

– Nå mister vi noen rettigheter, både ski og alpint, og i år sender vi Hockey-VM for siste gang, for å få plass til OL i budsjettet.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *