Kritikk av Sjögren: «Det er et dårlig valg»

Svensk fotballsjef Martin Sjögren tok sammen med assistent Anders Jacobson over som kaptein for det norske kvinnelaget i fotball i 2016.

Men Norge har hatt det tøft i seriesammenheng siden Sjögren tok over.

I EM 2017 tok ikke Norge et eneste poeng, i VM 2019 kom de ut i kvartfinalen mot England. Og til sommerens OL i Tokyo kvalifiserte de seg ikke i det hele tatt.

Kontraktsforlengelsen kommer etter et stort tap mot Nederland (0-7) og to påfølgende tap for det norske landslaget før det mot Tyskland og Sverige.

I går vant imidlertid Norge mot Armenia med hele 10-0 i den første kvalifiseringskampen til VM.

Og i dag kom nyheten om at det norske forbundet har avsluttet med den svenske trenerduoen med en ny kontrakt som strekker seg til VM 2023.

Det er noe som får NRK fotballekspert Carl-Erik Torp til å reagere.

– Jeg synes det er tidlig. Selv om det ble storseier mot Armenia, var det tre kamper under siste rally hvor Norge var skikkelig svake, forteller Torp. NRK som tviler på at Sjögren er rett mann til å fortsette å lede det norske landslaget.

«Feil valg»

– Det ser ut til at utviklingen har stoppet opp. Man fikk ikke de svarene man ønsket og Norge kom ikke i nærheten av de andre lagene. Dette så vi tydelig i den siste samlingen. Derfor tror jeg du tar feil valg nå.

Norges neste VM-kvalifiseringskamp er mot Kosovo på tirsdag, et land som er rangert på 115. plass i verden. Norge er på nummer 12.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.