Kristoffers manager Jakobsen har reist til Norge

Etter at Ingemark Stenmark og Anja Pärson satte seg på SVT og slo fast at det ikke blir svenske VM-medaljer i Cortina, svarte landslaget.

Sara Hector, Estelle Alphand, Kristoffer Jakobsen og Mattias Rönngren bjeffet og reddet VM-sølv i parallelllag etter en dramatisk finale mot Norge.

Men over seks måneder senere har Kristoffer Jakobsen fortsatt vanskelig for å se finalen, i hvert fall hans ritt.

– I finalen følte jeg at jeg planla et gull.

I det andre heatet gikk Jakobsen for nære, mener Sebastian Foss Solevåg som snurret rundt og havnet i et løp.

– Det var faktisk ekstremt tungt for meg. Det er noe det fortsatt er vanskelig å gi slipp på, at de kodifiserte OL-gull der. Jeg hadde den beste banen mot en slalåmløper, jeg følte at jeg måtte ta den. Spesielt siden jeg opptrådte tidligere på dagen.

Når det er vanskelig å gi slipp, hva gjør du for å fortsette?

– Jeg fortrenger faktisk disse minnene og velger å ikke huske dem og ikke se på dem. Det er det samme som slalåmen i andrerennet i VM da jeg hadde duket for å ta medalje i VM. Nå har jeg faktisk sett den andre runden, men det tok lang tid før jeg så den, og når jeg først gjorde det, var det faktisk ikke engang morsomt. Det var bare angst.

– Vanligvis fortrenger jeg alle disse minnene.

En ubevisst strategi bygget for å huske det gode og avverge det onde.

«Det setter oss i en vanskelig situasjon»

Med første gjennomkjøring i verdenscupslalåm i nær fremtid går Kristoffer Jakobsen inn i en ny sesong med nye forutsetninger.

– Det er kjempegøy å komme inn med et nytt oppsett med trener og så videre. Det er noen endringer i år og det ser ut som vi virkelig satser på en OL-sesong og jeg har stor støtte fra forbundet for å kunne gjøre så godt vi kan og komme dit i god tro.

Tidligere teknisk trener Ola Masdal sluttet for å bli teknisk direktør for det norske landslaget.

– Det er klart jeg er skuffet når det er en så sen avgjørelse, spesielt når vi har begynt å få problemer med å finne en ny leder. Da blir det litt «mann, du drar virkelig dit i mai», alle de andre trenerne har allerede signert kontrakt og han var under kontrakt. Men hvis en leder ønsker å gå, tvinger du ham sjelden, du vil ikke jobbe med oss, det er greit, men det setter oss i en vanskelig situasjon. Vi hadde mye flyt i hvordan vi klarte det så bra som vi fikk til slutt.

Tommy Eliasson Winter: «Ingenting kontroversielt»

Alpinsjef Tommy Eliasson Winter sier at det hele ikke var veldig dramatisk.

– Han (Ola Masdal) fikk et flott tilbud om å reise hjem til Norge og jobbe i hjemlandet. Han gjorde det bra for oss hele veien til mål, det er ingen harde følelser. Det var et vanskelig tilbud å takke nei, sier han.

– Det var ikke kontroversielt.

Prosessen med å finne en ny trener tok lang tid på grunn av det begrensede tilbudet.

– Det vanskelige med å rekruttere til en trenerrolle som dette er at de er fantastiske spesialister, det er ikke mange som kan akkurat disse tingene og er i riktig fase med en som Kristoffer på vei fremover. Tilbudet er ikke så stort i Europa, eller i hele verden. Derfor har vi tradisjon med mange utenlandske trenere. Denne ferdigheten er ikke veldig vanlig.

Innbytter var Mika Gustafsson.

– Det var jævla heldig og morsomt at vi fant den, sier Eliasson Winter.

Og Kristoffer Jakobsen ser positivt på rekrutteringen.

– Han er egentlig en ekstremt god person og jeg tror han har veldig gode ideer.

Hva er dine forventninger til sesongen?

– Det er store forventninger, jeg håper å klare å ta steget og komme på pallen. Jeg har vært, luktet og vist at jeg har passasjen til å være der oppe. Så førsteplass i et verdenscup, og så OL-medalje. Slalåm er hovedfokus, men vi har også en kjempesjanse i lagarrangementer der vi tok sølv i verdenscupen.

Til venstre: det beste olympiske minnet om edelweiss fra sofaen

«Så hoppet jeg i sandkassen selv»

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.