kortseriekonkurranse, Stortinget sesong 2, Straff … Programmet for tirsdag 5. april

Og fem! Allerede den femte dagen hedres serien på Croisetten. Og denne tirsdagen 5. april er festivalgjengerne i Cannes-serien vil fortsatt ha valget mellom et mer eklektisk program. Dagen starter med kort serieløp. Ti produksjoner fra alle samfunnslag og nasjonaliteter vil bli presentert for publikum og jurymedlemmer. Men det er ikke alt, fans av Svart speil (over 16 år) vil kunne finne ut av det Avstraffelse, en serie om rettferdighet og religion. Eller bli kjent med den talentfulle regissøren Jean-Xavier de Lestrade (Påvirkningsspill, Laëtitia, 3 x Manon) før du deltar på verdenspremieren påReverben norsk serie der heltinnen, som lider av kreft, nytenker hele livet og relasjonene sine.

10:00-14:00 • Kortseriekonkurranse • Espace Miramar

Fans av kortfilmer vil slå seg ned på Espace Miramar for å oppdage de ti seriene i konkurranse, i nærvær av juryen (Antonio Horowitz, Marc Ruchmannylig sett i Manipulation-serien på France 2 Og Chinenye Ezeudu) og teamene av de presenterte verkene. Som illustreres spesielt av deres kvalitet, deres mangfold og deres grenseoverskridende relieffer.

Alt du elsker : en norsk serie om radikalisering.

Platonisk : den eneste franske fiksjonen i utvalget, denne originale OCS-kreasjonen behandler med humor om kjærlighet og vennskap.

Pedagogisk TV : Uruguayere utfordrer stereotypier og massekultur med denne animasjonsserien om et fiktivt land, Ulandia.

Night Cat Express : Nattdrøm : på grensen mellom drama og science fiction ble den første kinesiske operaen valgt.

Helt videregående : en kanadisk parodiserie for tenåringer.

Den svartes bestevennens hevn : den andre kanadiske serien som presenteres maler et korrosivt portrett av ulikheter i underholdningsindustrien.

Brudd : når Belgia ser på skolemobbing.

Helvete : i Argentina, initieringsreisen til en ung skuespillerinne på jakt etter sin identitet.

Normal : en serie parodiske og kaustiske dokumentarer om det tyske samfunnets feil.

Ok, jeg er ok : retning Australia for dette intime kameraet i selskap med en psykolog.

11 om morgenen. Avstraffelse Stort Louis Lumière auditorium (fremvisning)

Elskere av Svart speil få en smakebit på denne antologiske serien basert på historiene til den tyske forfatteren Ferdinand von Schirach. Det handler om rettferdighet og religion. Screening er forbudt for barn under 16 år.

15:00 • Anime • Louis Lumière Grand Auditorium (visning)

Denne andre tyske serien er ambisiøs og utforsker tidsreiser gjennom de kryssende historiene til flere karakterer, inkludert Jacob (14), som hevder å huske et tidligere liv da han var flypilot.

15:00 Jean-Xavier de Lestrade Campus Georges Méliès (møte)

Engasjert regissør, som vant Oscar for beste dokumentarfilm i 2002 for En ideell skyldigJean-Xavier de Lestrade utmerket seg også for kvaliteten på serien hans (Påvirkning av spill, jagerfly, presentert i konkurranse, 3 x Manon). Erfaringer som han vil dele med studentene ved School of Audiovisual Production (Esra).

15.45 Stortinget Espace Miramar (fremvisning og møte)

Den herlige serien (som er en del av vår topp 10 over de beste seriene som er tilgjengelig gratis på France Télévisions-plattformen) av France.tv Slash kommer tilbake for en andre sesong, hvorav publikum vil kunne oppdage de to første episodene i Cannes . Mulighet også til å diskutere senere med en del av teamet.

20H • Reverb • Stort Louis-Lumière auditorium

Omgitt av ektemann og tre barn gjør Ester (Nina Ellen Ødegård) seg klar til å feire sin førtiårsdag og ta imot sine kjære for anledningen. Dagen tar en uventet vending da hun finner ut at hun har kreft. Gjennom de uventede reaksjonene fra Esther og hennes følge, forteller denne norske serien med finesse og poesi hvordan menneskets natur reagerer på livets flyktige natur. Denne ensemblebesetningen, som inkluderer Thorbjørn Harr, er allerede sett på kino i Fin sang Og lar deg gjense i syv episoder historien om venner som blir familie og avslører seg selv i prøvelsen, uten overdreven dramaturgi. En enkel livshistorie, for å le og bli rørt.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.