kona til en velstående forretningsmann sannsynligvis kidnappet

Partneren til en rik nordmann har vært savnet i over to måneder. Politiet, etter å ha valgt å offentliggjøre historien, favoriserer tesen om en kidnapping.

Det var 31. oktober, Halloween, at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant sporløst. Ifølge en kunngjøring fra norsk politi onsdag ble den 68 år gamle kvinnen, gift med eiendomsmanaen og energimagnaten Tom Hagen, kidnappet mindre enn 19 kilometer fra Oslo. – Det er fremsatt løsepenger og alvorlige trusler, sa forsknings- og etterforskningsleder Tommy Brøske på en pressekonferanse.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kone til gründeren Tom Hagen. DISPENSA / AFP

Myndighetene i det skandinaviske landet har besluttet å offentliggjøre saken i håp om å samle inn mer informasjon. Den pågående etterforskningen, gjennomført diskret i flere uker, viser seg å være mislykket. Det er ikke funnet noen mistanker på dette tidspunktet. Politiet avslørte imidlertid at det hadde vært «svært begrenset» utveksling via en digital kommunikasjonsplattform med påståtte kidnappere, uten å spesifisere når siste dato var. – Vi har ikke fått noen tegn på fornærmedes liv, men vi har heller ikke fått noen tegn på at hun ikke er i live, sier inspektør Tommy Brøske.

Ifølge avisen Verdensgjengen (VG) ville løsepenger beløpe seg til € 9 millioner, men i Monero, en vanskelig å spore kryptovaluta. For øyeblikket har ikke familien som ble informert av etterforskerne til hensikt å betale denne summen til kidnapperne. Medlemmene ønsker å kontakte dem for å bekrefte at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er i god behold. – Det er ingen tvil om at familien så på Anne-Elisabeths kidnapping som en grusom og umenneskelig handling, sa advokaten deres, Svein Holden, på en pressekonferanse.

En lapp skrevet på dårlig norsk ble etterlatt hjemme hos kona, sa VG. Dette skulle tilsi at den savnede vil bli henrettet dersom politiet er involvert. Informasjon som etterforskerne nektet å kommentere.

En sjelden ting

De BBC oppklart at forsvinningen var avslørt av avisen parkering før i dag onsdag. Sistnevnte hadde valgt å ikke publisere detaljene i saken for å beskytte Tom Hagens partner, rangert som 172. heldig i Norge av magasinet Kapital. Med eiendeler på 1,7 milliarder kroner (174 millioner euro) eier den 70 % av strømleverandøren Elkraft, ifølge norske medier.

Paret førte en «tilbaketrukket» tilværelse i et hyggelig, men upretensiøst hjem. Det er nå sperret av politiet. Anne-Elisabeth Falkeviks velstående ektemann Hagen har holdt en lav profil, men har vært gjenstand for en rekke presseartikler om hans suksess.

Denne typen saker er sjeldne i Norge, hvor kriminalitetsnivået generelt er lavt. Det skandinaviske landet inntar den ellevte plassen i kategorien «sikkerhet» i 2018-rapporten utarbeidet av World Economic Forum. Internasjonalt politisamarbeid er iverksatt for å løse denne «kidnappingen» så raskt som mulig.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.