Kläbo tok den andre Tour de Ski-seieren i karrieren

Kläbo gikk ut med to minutters margin totalt for Alexander Bolsjunovs nærmeste jakt fra Russland. En distanse som strakte seg ytterligere tre sekunder og det norske vidunderbarnet kunne enkelt avslutte som sammenlagtvinner på toppen av slalåmrennet.

– Den er stor. Tour de Ski er det største du kan vinne i år bortsett fra OL, så det betyr mye, sier Johannes Hösflot Kläbo til SVT Sport.

Kläbo historisk sett – slo Dählies rekord

Scalp er hans andre Tour de Ski-tittel i karrieren etter å ha vunnet innen 2019 og ble også kronet med Tours Points Cup-seier.

– Jeg er veldig glad. Det gikk veldig bra og kroppen reagerte bra. Nå gleder jeg meg til å slappe av litt i Trondheim og så er det de siste forberedelsene til OL.

Som om ikke det var nok, slo den 25 år gamle nordmannen også Björn Dählies rekord som mesteren med flest verdenscupseire, fordi tour-seieren i seg selv teller som en VC-seier. Kläbo har nå 47 totalt.

Raskest på Alpe Cermis og vinner av dagens verdenscup var landsmannen Sjur Röthe.

KLIPP: Her vinner Sjur Röthe etappen:

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke nettleseravspilling. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Her avslutter Sjur Röthe først

Tiendeplass til Halfvarsson: «Det ser utrolig ut»

På svensk side beviste Calle Halfvarsson nok en gang at formen er på oppsiden. Den svenske veteranen kom ut som niende sammenlagt men ble sliten mot slutten og satte 23. beste tid i mål, men det var likevel nok til en tiendeplass på stillingen.

Noe som burde styrke sjansene hans til å knipe den siste OL-plassen, som SOK sier blir tatt av i morgen tidlig.

– Jeg kom til turen for å gjøre noen løp som er nok for et OL-sted, og jeg tror jeg har gjort det nå. Å gå fra der jeg var før turneen til å være her i en topp ti-plassering, er jeg ganske fornøyd. Det er faktisk ganske utrolig å være her som nummer 10 sammenlagt, sier Halfvarsson til SVT Sport.

Rettelse: En tidligere versjon av artikkelen slo fast at Kläbo ikke brøt Björn Dählies rekord. Men han klarte det med sammenlagtseieren på touren.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.