Karen Bardsley: Manchester City og Englands målvakt trekker seg etter 20 års karriere | Fotballnyheter

Manchester City og Englands keeper Karen Bardsley vil trekke seg fra profesjonell fotball på slutten av sesongen, og avslutte en 20 år lang karriere.

Bardsley, som spilte 82 kamper for England på 17 år, nådde to semifinaler i verdenscuppen med løvinnene, endte på andreplass i EM 2009 og var en del av Team GBs tropp for de olympiske leker 2012 i London.

37-åringen har vunnet en WSL-tittel, tre FA-cuper og fire ligacuper med City siden han begynte i klubben i 2013 og vil bli hedret i onsdag kvelds WSL-kamp mot Birmingham på Academy Stadium.

Bilde:
Bardsley har vunnet en WSL-tittel, tre FA-cuper og fire ligacuper med Manchester City

Når han snakket om avgjørelsen sin, sa han: «Selvfølgelig var det en ganske vanskelig avgjørelse for meg å ta, men etter mye refleksjon og dessverre å ha vært borte fra banen en stund på grunn av skade, virket det som om tiden var inne.

«Så trist og rart som det er å gå bort fra noe jeg har viet hele livet mitt til som ung voksen, så er det til syvende og sist noe jeg føler meg veldig stolt av og ærlig kan si, hånd på hjertet, jeg har forlatt ingen uvendt stein og jeg angrer ikke på hvordan jeg søkte og på hva jeg oppnådde.

«Jeg føler meg utrolig stolt over karrieren min, men til slutt er jeg veldig spent på de neste trinnene og hva som vil skje i fremtiden, og jeg ser frem til å gi tilbake til fotballmiljøet på mange flere måter.»

City-manager Gareth Taylor la til: «Karen har satt et ubestridelig spor i kvinnefotballen, og jeg tror at hennes spillerkarriere bare er begynnelsen på den generelle innvirkningen hun vil ha.

«Selv om skaden begrenset hennes opptredener på banen i løpet av min tid på kontoret, forble hun et integrert medlem av teamet vårt og gjorde en reell forskjell bak kulissene.

«Hun fortjener all applausen hun får, og jeg vil ønske henne det beste for fremtiden og neste steg på reisen hennes.»

Karen Bardsley
Bilde:
Bardsley spilte 82 England-opptredener på 17 år

Født i California av foreldre fra Mancunian, tilbrakte Bardsley de formative årene av sin karriere med å spille college-fotball med Cal State Fullerton Titans sammen med Ajax America Women, Pali Blues og Sky Blue FC.

Bardsley debuterte senior England i Algarve Cup i mars 2005 ved å vinne 4-0 over Nord-Irland, før han representerte landet sitt i syv store turneringer.

Hun spilte en ledende rolle da England ble nummer to i EM 2009, vant Cyprus Cup i 2013 og 2015, sikret tredjeplassen ved verdensmesterskapet i 2015 og løftet SheBelieves Cup i 2019.

I Manchester City vant Bardsley League Cup i sin første sesong, han spilte en sentral rolle i hattrick-året 2016-17 da City vant det samme trofeet igjen sammen med WSL-mesterskapstittelen og verdenscuppen. «England kvinner. Andre suksesser kom i årene etter, med en dobbel vinnerkampanje i 2018-19.

Etter å ha pådratt seg en hamstringskade i VM-kvartfinalen 2019 mot Norge, rehabiliterte Bardsley seg i løpet av 2019-20-kampanjen og nøt et lån hos OL Reign tidlig i 2021 etter å ha spilt sin 100. opptreden for City mot Liverpool i november 2020.

Etter å ha fått en plass i Team GBs lag til de olympiske leker i Tokyo i fjor, tvang en skade henne til å trekke seg fra laget før turneringen.

Og med den nåværende kampanjen nærmer seg slutten, har Bardsley offisielt annonsert at han trekker seg fra spillet, og avslutter en karriere som strekker seg over to tiår.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Høydepunkter fra Super League-kampen for kvinner mellom Manchester City og Brighton

Smith: En utrolig karriere og en ekstraordinær person

Sue Smith fra Sky Sports:

«Hun har hatt en utrolig karriere. Når du ser på de store turneringene hun har vært på – VM, EM, OL – spilte hun en enorm rolle.

«En absolutt førsteklasses keeper – stopper, imponerende, en ekte defensiv leder. Han jobber så hardt utenfor banen for å sørge for at han fysisk er i best mulig form.

«Skadene hindret henne virkelig, og hun fortsatte å prøve å komme tilbake. Hun er en absolutt perfeksjonist, så hun vet at hvis hun ikke kan være på topp, noe hun har vært i mange, mange år, så er det sannsynligvis den rette tiden for henne.

«Men jeg tror mer, hun er en helt fantastisk person. Hun er en så fin jente og jeg håper bare hun forblir i fotballen fordi hun kommer til å savne henne mye i kampen. Jeg ønsker henne alt godt fordi for en fantastisk person og en fantastisk karriere hun har hatt.»

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Den tidligere England-spissen Sue Smith hyller Bardsley

Slik følger du WSL på Sky Sport …

Sky Sport – Alle de 35 spillene vil være tilgjengelige på Sky Sports flaggskipkanaler, inkludert Sky Sports Premier League, Sky Sports Football og Sky Sports Main Event.

Sky Sports digital – Følg alle de siste nyhetene fra WSL på skysports.com og appen, inkludert eksklusive funksjoner og intervjuer, pluss dedikert live bloggdekning og klipp i spillet av live-kamper på Sky Sports. Du kan se gratis kamphøydepunkter fra hver WSL-kamp denne sesongen på de digitale plattformene og på Sky Sports YouTube-kanal.

Sky Sport News – Barclays FA WSL-fans kjører 24 timer i døgnet, syv dager i uken, og kan glede seg over Sky Sports News (kanal 409) redaksjonell dekning av ligaen og dens historier gjennom hele sesongen.

Innenfor WSL – Presentert av den prisvinnende kringkasteren og journalisten Jessica Creighton, Innenfor WSL er en omfattende oppsummering av alt relatert til Barclays FA Women’s Super League og kvinnefotball. Sendes ukentlig fra torsdag 9. september på Sky Sports Premier League, og det halvtimes lange showet vil gjennomgå og forhåndsvise kamper, inkludere dybdeanalyse og eksklusive spillerintervjuer. Tilskuere kan forvente spennende tilgang bak kulissene og en oppsummering av all handlingen både på og utenfor banen.

Sky Sport Social – I tillegg til dekning og synlighet av mesterskapet på alle de viktigste sosiale Sky Sports-kanalene, en ny skreddersydd Twitter-kanal @SkySportsWSL det vil være hjemmet til alt Barclays FA WSL-innhold på Sky Sports.

Klikk her for å legge til alle Barclays FA WSL-kamper i kalenderen din

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.