Kaoset av flyreiser fortsetter og nye restriksjoner på venting

Krisemøter, protester og stengte butikker. Ettersom spredningen av homicron øker raskt rundt om i verden, innføres nye restriksjoner i en rekke land.

Søndag, «boksingdag», er vanlig en av årets viktigste shoppingdager i blant annet Storbritannia og Australia. I Australia er det ventet nye salgsrekorder i handelen, da mange har penger til overs som ellers ville blitt brukt til reiser, skriver The Guardian. Men i Storbritannia har mange store kjeder stengt butikkene sine for å gi ansatte lengre juleferier, melder BBC.

Samtidig ble det innført nye restriksjoner i Wales, Skottland og Nord-Irland. I Wales kan for eksempel maksimalt seks personer møtes på puber, mens diskoteker må stenges, melder TT.

I Belgia ble det også innført nye restriksjoner på søndag, som betyr å stoppe publikum på lukkede spill og kinoer, skriver Bloomberg. Dette har ført til protester fra kultursektoren.

I Frankrike forventes regjeringen å holde et krisemøte på mandag for å diskutere ytterligere tiltak for å stoppe spredningen av infeksjonen, som ble registrert rekordhøyt i helgen, ifølge AP.

Nye blir introdusert i Finland restriksjoner siden tirsdag, som stengte alkoholserveringen etter klokken 17, melder Hufvudstadsbladet. Bruken av kronstoffet er suspendert, noe som praktisk talt avbryter alle kulturelle begivenheter.

I løpet av julehelgen, en av årets travleste reisehelger, ble mer enn 6000 fly kansellert over hele verden. Det meldte han til TT søndag. Rundt 11.000 avganger var allerede berørt av forsinkelser på julaften. Årsaken til flykaoset er sykefravær av ansatte.


Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.