Johanna Hagström • «Brukt sammen – legg meg på badegulvet»

Torsdag morgen meldte SOK at Anna Dyvik har tatt en av de siste ettertraktede plassene i det svenske OL-laget.

Ledelsen i det svenske langrennslaget ga Dyvik den gode nyheten onsdag kveld, samtidig ble de tvunget til å informere Johanna Hagström om at hun ikke får reise til Beijing.

Det er en smilende Hagström som møter SportExpressen rundt et døgn etter kunngjøringen.

– Men jeg kan ikke si at jeg følte meg bra i morges eller i går kveld, sier hun.

– Det var litt angst etter løpet fordi jeg visste at det var på tide å få beskjeden. Anna og jeg skjøt hele natten og så fant vi ut at det var veldig tungt.

Hagström mistenkte at Dyvik, som var i finalen i tourens innledende sprint, ville ha det bedre i kampen om OL-plassen.

– Jeg hadde dårlig magefølelse før. Jeg prøvde å tilpasse meg det faktum at jeg kunne få en negativ melding, og jeg visste at det kom til å bli utrolig trangt. Jeg kjente litt og hadde en knute i magen da jeg dro dit.

Hagström: «La meg ligge på badegulvet i en time»

Da meldingen kom, reagerte Hagström kraftig.

– Jeg kollapset i går kveld. Og det er bra at det gjør det, det viser at det betyr noe jeg vil til OL.

Hvor mange tårer har det vært i løpet av denne dagen?

– Bortsett fra. Jeg la meg på badegulvet en time senere kanskje. Det er vanskelig. Men det var deilig å komme hit nå og ha litt følelse med fjorårets verdenscup, nå kan jeg fokusere på noe annet enn dette med OL. Det er mye mer moro jeg kan kjøre.

Hvem henvender du deg til for å få støtte til tider som dette?

– De er mamma og pappa, men jeg har ikke snakket med dem ennå. Jeg ble litt mett og kjørte på at jeg ville være litt for meg selv. I går kveld snakket Anna og jeg, det er flott at vi møtes. Det var motsatt i fjor (da Dyvik ble påkjørt for toalettet). Og jeg har også Louise (Lindström). Det er utrolig hyggelig å ha alle rundt meg.

Er dette den vanskeligste beskjeden du har fått i karrieren?

– Ja, vil jeg si. Jeg fikk en tung melding om juniortoalettet i Salt Lake City, det var et stort slag også. Men OL var det tyngste. Men det er noe jeg forstår fordi de gjorde det, de hadde vanskelig for å velge. Det var det jeg følte, de minste marginene vil avgjøre mellom meg og Anna. Vi er bare for gode!

Anna Dyvik sier hun søkte Hagström på campingvognhotellet for å vise sin støtte.

– Jeg gikk rett på rommet hans da jeg hørte han fikk beskjeden, vi klemte litt og fant ut at det suger. Vi er begge kandidater til pallen, det er så tøff konkurranse i det svenske damelaget nå.

Hvordan klarte du ventetiden før møtet der du visste at det kom en melding?

– Jeg har jobbet med tankene mine de siste tre årene, jeg vet hvordan jeg reagerer på disse tingene. Jeg ble flink til å resonnere med meg selv. Det er lett å bli sittende fast i en konkurranse rett før, men jeg føler jeg har gode verktøy for å håndtere det.

Norske reaksjoner: «Noe høyere etterspørsel i Sverige»

Sveriges beslutning om å velge Dyvik foran Hagström har allerede vekket noen overraskelser blant norske ryttere. Hagström gikk på pallen i Ulricehamn i vinter, og ble deretter nummer fire også i verdensmesterskapet.

– Johanna er en kandidat til pallen, uansett stil. Nå har hun havnet i en veldig trist situasjon, hun hadde gjort det bra i OL, sier Tiril Udnes Weng.

Hadde hun vært med i OL hvis hun hadde vært norsk?

– Det kunne det nok vært, ja.

Emil Iversen:

– Dyvik gjorde det veldig bra og konkurransen i sprintlaget deres er knallhard. Det beste laget til å konkurrere i OL er de svenske sprintkvinnene. At Johanna ikke kan delta er vanskelig.

Hvis en nordmann hadde vært i fire verdensmesterskap og tatt en pallplass i verdenscuppen. Hvordan var det da?

– Da hadde det mest sannsynlig vært ved starten av OL. Det er litt høyere krav i Sverige.

Skjedde ikke det i Norge?

– Nei.


Den norske stjernen ble dratt av skinnene

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.