Jimmie Åkessons første ord om Lundgren: klart problematisk – Nyheter (Ekot)

– Det er en diskusjon som vi diskuterer akkurat nå, hvordan vi skal forholde oss til dette. Vi har ennå ikke en kjennelse som har fått rettskraft og derfor mener jeg vi har noen dager på oss til å forholde oss til dette og analysere det fra alle tenkelige sider. Det er klart det er veldig problematisk, sier Jimmie Åkesson.

Hvorfor er det problematisk?

– Han er en høy representant for oss som er dømt for lovbrudd. Selvfølgelig er det aldri greit.

– Jeg synes det er rimelig at Peter Lundgren spør seg selv om han tror han er det, om han ser muligheten til å kunne jobbe som svenskdemokrat uten at alt kommer i skyggen av dommen.

Peter Lundgren ble frifunnet av tingretten, men i går ble han dømt av Göta lagmannsrett for seksuelle overgrep mot en partifelle. Det er fortsatt tid for Peter Lundgrens advokat til å utfordre dommen, og han gir partiledelsen noen dager til å diskutere, blant annet om Peter Lundgren kan fortsette å representere partiet i Europaparlamentet, hvor han skal sitte frem til neste valg i 2024 .

I går kommenterte han partisekretær Richard Jomshof dommen om at saken er løst i partiet, fordi Peter Lundgren og kvinnen skal ha rettet opp det som skjedde. Jimmie Åkesson er enig, men det er flere sider ved det, sier han

– Men et annet aspekt er rent juridisk og loven er som den er.

– Du kan jobbe med en dom i bagasjen, det er spørsmålet du må stille deg selv.

Det er festen medlemsutvalg som behandler utelukkelsessaker. Men etter det Jimmie Åkesson kjenner til, har ikke partimedlemsutvalget det spørsmålet på bordet akkurat nå.

– Finner de en grunn til å ta det frem, driver de det og er stolte på den måten og legger etter hvert et forslag på festkomiteens bord. Jeg vil ikke forutse en slik prosess, men det vil fungere. Vi får se om det blir en slik prosess eller ikke.

Kan det være at han ikke kan være partimedlem?

– Til syvende og sist er det medlemsutvalget som behandler det og jeg tror ikke det ligger på deres bord akkurat nå, sier lederen for Sverigedemokraternas parti Jimmie Åkesson.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.