Jakob Ingebrigtsen etter EM-gull: «Jeg håper jeg ikke er overveldet»

Med tiden 13:21.13 var Jakob Ingebrigtsen den første som krysset målstreken etter 5000m i München. Det var ventet for Ingebrigtsen, som vant distanse-VM tidligere i sommer.

Men med fire runder igjen blandet Jakob Ingebrigtsen seg inn i noe som kunne ta av gullmedaljen. Franske Hugo Hay krasjet foran ham og Ingebrigtsen gikk til side – på off-track-gresset – for å unngå å tråkke på Hay. TIL NRK utvidelse sier Ingebrigtsen som håper det ikke fører til at han blir blåst bort.

– Jeg håper jeg ikke blir blåst. Hva burde jeg gjøre? Det er en fullstendig kollaps, sier han.

Svenskens personlige rekord

Mindre forventet enn Ingebrigtsens gull var at Andreas Almgren skulle hekte seg på toppen. Han endte på fjerde, men hadde aldri følelsen av en medalje på vei inn i den siste runden. Almgren satte imidlertid ny personlig rekord med tiden 13:26.48.

– Jeg bare løp for å prøve å komme så høyt som mulig. Jeg gjorde noen små taktiske feil under løpet, men jeg må si jeg fortsatt er fornøyd. Det er tre skikkelige stilige ryttere foran meg, så med det trøkket jeg har hatt kan jeg fortsatt være fornøyd, sier Almgren til SVT Sport.

Almgren hadde svensk selskap i finalen med Jonas Glans, som ble nummer ni, 13:32.71.

CUT: Gull i EM til Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter