Ishockey: tap for Tre Kronor mot Norge

Sverige er i Stavanger for å spille dobbeltlandskamp mot Norge og begynne forberedelsene før VM i Finland om en måned.

Mål var iøynefallende med sitt fravær frem til det 13. minutt av andre periode, da Sverige spilte et powerplay.

To norske mål i det tredje

Sebastian Hartmann leverte pucken til en vidåpen Lucas Wallmark ved lengste stolpe, som ikke hadde noen problemer med å få pucken forbi Örebro-keeper Jonas Arntzen.

Norge utlignet etter 6:05 i tredje periode, også det et numerisk overlegenhetsmål av Viktor Granholm.

Svensk mål med valgt målvakt

Drøye fem minutter senere la Norge på til 2-1 da Thomas Valkvæ Olsen, fri foran Oscar Dansk, satte pucken i nettet.

Den svenske utligningen kom med 2,5 minutter igjen av kampen, da Tre Kronor akkurat hadde slått ut keeper. Calle Själin gikk gjennom døren til Joakim Nordström.

Gammel og ung

Klokken 1.17 ekstraomganger sørget Christian Rogne Bull for 3-2 for Norge med volley.

Tre Kronor-landslagskaptein Johan Garpenlöv valgte ut en blanding av gamle og unge spillere i troppen sin til Norges kamper, alle kommer fra lag eliminert i SHL- og KHL-sluttspillene.

Spesielt gjorde 33 år gamle Per Svensson sin landslagsdebut.

Sverige og Norge møtes igjen torsdag og møtes deretter for tredje gang i gruppespillet i VM i Finland om en måned.