Intervju i Tromsø: Hva kan statsminister Erna Solberg lære Anna Kinberg Batra?

Et trykk av Dagens Nyheter, 21-02-2022 18:19

Kildeadresse til artikkelen: https://www.dn.se/nyheter/politik/vad-kan-erna-solberg-lara-anna-kinberg-batra/


Bilde 1 av 6
DN møter statsminister Erna Solberg i Tromsø.

Foto: Eva Tedesjo

Bilde 2 av 6
– Jeg gikk gjennom en periode i begynnelsen hvor jeg prøvde å være annerledes og det gikk galt. Det er verdt å stole mer på deg selv og litt mindre på alle andre, sier Erna Solberg, som er andre kvinnelige statsminister.

Foto: Eva Tedesjo

Bilde 3 av 6
Det er mange tilbud til ledelsen når Erna Solberg besøker Arctic Frontiers. Statssekretær Sigbjørn Aanes, til venstre, håndhilser.

Foto: Eva Tedesjo

Bilde 4 av 6
Norges statsminister Erna Solberg og Sveriges utenriksminister Margot Wallström, side om side i den innledende debatten om den arktiske grensen.

Foto: Eva Tedesjo

Bilde 5 av 6
Erna Solberg i Tromsø, mer enn 100 km nord for Oslo og den syvende største byen i Norge. 11. september er det valg til Stortinget. – Jeg tror vi har gode muligheter til å få borgerlig flertall. Og så får vi en borgerlig regjering. Dette er dagens utfordring, sier Erna Solberg.

Foto: Eva Tedesjo

Bilde 6 av 6
Erna Solberg om Anna Kinberg Batra: «Hun er ekstremt ryddig, flink og intelligent. Jeg pleier å si til henne at hun må slippe skuldrene og slippe taket litt. Hun har en utrolig søt humoristisk side.»

Foto: Lise Åserud / NTB


Svenske politikere ser på Norge med skjelvende og beundring. Strengere grenser. Mindre polarisert debattklima. Er det dette Erna Solbergs eksempel fører til? Norges statsminister om høyresidens dilemma, venninnen Anna Kinberg Batra og «skamfeberen».

Dette er en låst artikkel. Logg inn som abonnent for å fortsette å lese.


Registrering

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.