ingen nederlag fra Frankrike mot Norge

De franske håndballspillerne avsluttet søndag første runde i Tokyo-OL-turneringen med et begivenhetsløst tap mot Norge (32-29), mens de allerede hadde sikret seg førsteplassen i sin gruppe.

Nikola Karabatics lagkamerater hadde allerede sikte på den enestående kvartfinalen som skal avholdes tirsdag mot Bahrain, nummer fire i den andre gruppen.

Franskmennene har kunnet benytte anledningen til å jobbe mot de neste knockout-kampene: en syvmannskamp uten keeper i angrepsfasen, arbeid med automatisering, integrering av de vanlige innbyttere …

Men flere skygger har fordunklet bildet av denne første runden frem til det ideelle øyeblikket: muskelskaden til backen Timothey N’Guessan i begynnelsen av kampen, og som ikke kom tilbake til banen etter allerede å ha levd en sesong opprørt av fysisk ubehag. , og det til en adduktor av kantspilleren Hugo Descat, 100 % på 7m kast i løpet av de fem første kampene. Pivoten Ludovic Fabregas følte seg også litt våken på slutten av kampen.

Gérard i stor suksess i burene

Noen ganger for passive i den defensive fasen i første akt, ble de blå etterlatt med fire mål i det 22. minutt (13-9), men klarte å komme seg opp igjen takket være den gode formen til Nedim Remili og Ludovic Fabregas.

Målvakten, Vincent Gérard, har i mellomtiden avsky spissene til verdensmesterne i 2020 med 10 redninger fra 25 forsøk i løpet av de første 30 minuttene, inkludert 4/4 i hans favør på straffe.

Guillaume Gilles menn ble aldri løsrevet og jaktet ofte scoringen under denne kampen mot nordmennene, som kom tilbake til OL-turneringen for første gang siden 1972.

Beseiret på slutten av kampen lot de skandinavene, som møter motstanderen i kvartfinalen søndag kveld, definitivt utnytte tre mål.

Samtidig fikk Melvyn Richardson igjen litt tid til å spille, han som ikke hadde spilt ett minutt siden åpningskampen.

Kampen mot Bahrain tirsdag virker mer enn overkommelig for franskmennene, som dominerte førsteomgangen, mens motstanderen kun har vunnet én av fem kamper i gruppen.