«Ikke-rent mel i posen»

Det ble ikke noe OL i Pyeongchang for Therese Johaug for fire år siden.

Den norske stjernen ble suspendert i 18 måneder etter at en narkotikatest viste spor av det anabole steroidet Clostebol. Ifølge Johaug har han ved et uhell fått i seg stoffet via en salve som han smurte på de såre leppene.

I Beijing kom stjernen tilbake og tok hjem sitt første individuelle OL-gull i skiathlon i karrieren, etterfulgt av gull på både 10-kilometer og tremil klassisk.

Etter tre mil diskuterte Discoverys studio Johaugs historie.

– Han fikk skikkelig straff og det var ikke mer enn rettferdig, det burde han ha. Men eliteski og eliteidrett handler om å være på grensen, og hun har krysset grensen og blitt dømt for det og det fungerer, sier Gunde Svan.

– Men jeg tror ikke det er i nærheten av en leppepomade med tanke på den historien. Jeg tror som sagt han virkelig vil ha en individuell medalje i samlingen sin slik at karrieren blir komplett.

Samtidig forstår den flerfoldige gullvinneren at hans prestasjoner vekker reaksjoner.

– Men det er klart at folk er bekymret for at det ikke er rent mel i posen når de vinner med så mye. Jeg forstår.

Gunde Svan: «Han burde ha lært av dette»

Therese Johaug vant tremila med 1,43 seiersmargin foran Jessie Diggins på andreplass.

Discovery-vert Jonas Karlsson spør Svan om Johaugs historie kan få folk til å stille spørsmål ved hans troverdighet.

– Jeg vet ikke hva jeg skal tenke om det. Jeg har ikke tenkt på det nå. Jeg tror han aksepterte straffen sin, og jeg håper og tror virkelig at han fortsatt har evnen, som ikke burde være i nærheten av det.

– Så jeg synes også han burde ha lært av dette. Å være så langt fra grensen som mulig, så det skal ikke være noen tvil. Så jeg tviler på det.

På 10 km klassisk vant Johaug med fire tideler etter en spurtduell mot Kerttu Niskanen. I skiathlon kom stjernen i mål et halvt minutt foran sølvvinneren Natalya Neprjajeva.

I starten av OL sa Johaug hva han mente om sitt tidligere dopingforbud:

– Jeg og alle rundt meg vet hva som har skjedd. De kan si hva de vil, jeg bryr meg ikke. Jeg har vært borte i to år og jeg har trent og kjempet så hardt for å få disse medaljene, sa hun senere.

FOR Å VITE MER: Her bryter Johaug den uskrevne regelen
FOR Å VITE MER: Sundlings glede: «Det ser ut som et pallplass»
Jonna Sundling etter fjerdeplass

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.