Hvem er Ola Solbakken? Celtic merkevare Bodo Glimt stigende stjerne under Arjen Robben-merket

Den nasjonale kampanjen stuper mot en elektriserende avslutning, men det betyr også at overgangssesongen er rundt hjørnet.

Og det er vanligvis rundt denne tiden av året at potensielle mål begynner å flagre på fanradarer før sommeren som kommer.

Celtic har fått ny energi på overgangsmarkedet under Ange Postecoglou, med manageren hans som ledet en imponerende signeringssuksessrate siden han tok jobben i juni 2021.

Men til tross for å ha brakt laget sitt til randen av en nasjonal dobbel, er ikke trenerens gjenoppbygging over ennå.

Fansen er desperate etter at klubben skal binde Jota på en permanent kontrakt fra Benfica etter en glitrende sesong på lån.

Men hvis en avtale ikke kan inngås, melder Daily Mail at Celtic vil henvende seg til Bodo/Glimt-stjernen Ola Solbakken.
DRPod-Celtic.png

Få alle de siste keltiske nyhetene levert rett til innboksen din hver dag ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Vi dekker all informasjon om favorittklubben din i form av artikler, videoer og podcast.

Nyhetsbrevet kommer hver dag kl. 12.00, og gir deg en oversikt over de beste historiene vi har snakket om de siste 24 timene.

For å registrere deg, skriv inn e-postadressen din i lenken her.

Og hvis du ikke allerede er det, vær sikker på å bli med i samtalen på vår Celtic Facebook-gruppe Og Record Sport Instagram.

Norgesmesterne slo tidligere denne sesongen ut Postecoglous side fra Europa Conference League, med 23-åringen i hovedrollen.

Her, Rekord sport på nett se nærmere på det.

Hvem er Ola Solbakken?

Solbakken begynte sin karriere i Rosenborgs ungdomsakademi før han fikk senioravbruddet med Ranheim i den norske toppklassen.

Sesongen 2019 viste seg å være hans banebrytende kampanje, med 30 opptredener og scoret fem mål for et lag som endte sist på tabellen.

Men Solbakkens potensial vakte likevel interessen til Bodo/Glimt, en raskt voksende klubb.

De tok unggutten for å styrke tittelambisjonene, og året etter hjalp han sin nye klubb med å vinne hjemme 19 poeng foran Molde.

Han har siden flyttet til seniorlandslaget med Norge og markert seg på den europeiske scenen, og scoret to mål i Bodos berømte 6-1 over Roma i oktober 2021.

Solbakken var også sentral i å eliminere Celtic fra Conference League tidligere denne sesongen, men mer om det senere.

Hva ville det bringe til Celtic?

En høy, rask, kraftig tilstedeværelse på serien.

Mens Jota hovedsakelig opererte fra venstrekanten som høyrespiller, er Solbakken motsatt.

Det er nyanser av Arjen Robben på hans favoritttrekk i ballbesittelse: Kutt til høyre og søk det lengste hjørnet med et pisket skudd.

Det er en stil som vil gi variasjon til Celtics angrep, som ofte har lagt vekt på kryss og kutt fra store områder.
Den kan også operere fra venstre, noe som vil gi Postecglou ytterligere fleksibilitet.

Solbakken besitter herlig nærkontroll og smidig dribling, og stjeler ofte briljant ballen fra en motstander i siste sekund og slår ham ut av spillet i prosessen.

Han har også et kraftig skudd og har evner til en spektakulær avslutning eller to.

Hans samlede prestasjon på 17 mål på 70 kamper for Bodø tyder imidlertid på at en bestemt produksjon har rom for forbedring, spesielt med tanke på at han nå spiller for det dominerende laget i Norge.

Pinende keltisk

Hvis Solbakken ser kjent ut, er det sannsynligvis fordi han var sentral i Bodø ved å slå Celtic ut av Europa Conference League tidligere denne sesongen.

Knutsens side vant komfortabelt på to bein, med Solbakken som utnyttet det første målet i andre omgang, en som effektivt drepte uavgjort.

Han trakk også oppmerksomhet på Celtic Park for et elegant løp som etterlot Matt O’Riley og Greg Taylor i kjølvannet for Amahl Pellegrino som scoret Bodos andre mål på natten.

Solbakken var en av de mange spillerne på det norske laget som fikk Celtic-fansen i snakk etterpå.

Senere dukket det opp en rapport om at klubben vurderte utsiden under sommerflyttingen uten å konsolidere interessene deres.

Hvor sannsynlig er en avtale?

Daily Mail melder at Solbakken er et reservealternativ på dette stadiet, og Celtics prioritet er fortsatt å sikre en permanent avtale for Jota.

Klubben har en opsjon på å kjøpe Benfica-stjernen på lån for 6 millioner pund ved slutten av lånet.

Dette krever at Jota godtar overføringen og nektet å diskutere fremtiden hans etter å ha spilt en hovedrolle i helgens seier over Ross County, den som brakte Celtic til randen av tittelen.

Han sa til Sky Sports: «Ikke overraskende tenker jeg på neste sesong. Jeg bare nyter det dag etter dag.

«Det har vært en fantastisk sesong for meg og jeg nyter å bli kjent med menneskene rundt meg. Jeg prøver å bli en bedre spiller og jeg er med spillere av bedre kvalitet hver dag.

«Jeg vil ikke snakke om det. Jeg vil bare ha det gøy og gi alt for denne skjorten.

«Som fotballspiller må du holde tankene dine på banen, det er alt. Papirarbeidet er for andre. Vennligst la meg nyte fotballen min.»

Det er vanskelig å utlede for mye fra Jotas vaktposisjon, men med tanke på at Celtic er på et utrolig viktig tidspunkt i ligasesongen.

Å komme med en definitiv, om ikke suggestiv, uttalelse vil skape en distraksjon som verken spilleren eller manageren hans på dette tidspunktet ville ønske.

Det som er åpenbart er at Jota har spilt den klart beste fotballen i karrieren i Parkhead, og det vil sannsynligvis påvirke hans endelige avgjørelse.

Det betyr også at eventuelle potensielle trekk for Solbakken sannsynligvis vil forbli i bakspeilet inntil videre.

Postecglou mangler ikke vingealternativer, men markedsvinduene er veldig glatte og mange kan skje mellom nå og sensommeren.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.