Hva kan du forvente i 2022?

Italia på taket av Europa, Messis første tittel med Argentina, hans avgang fra PSG, tilbakekomsten av Cristiano Ronaldo til United, overraskelsestittelen LOSC … følelser for fotballfans, etter 2020, uunngåelig mindre glede. Men ettersom høytiden er i full gang, og bringer med seg forstyrrelsene til sporten vi elsker så høyt (unntatt England, selvfølgelig), er det nå på tide å se på hva som venter neste år. Og nok en gang lover menyen å være spesielt sjenerøs.

En vanvittig sesongavslutning i perspektiv

PSG-Real Madrid, Chelsea-Lille eller til og med Inter-Liverpool, for ikke å snakke om Atlético-Manchester United. Som hvert år lover sluttfasen i Champions League å bli spennende, med to nye franske klubber i starten. På den ene siden, PSG, dets stjerner, dets uforholdsmessige ambisjoner og et nesten brodermordsoppgjør med Real Madrid i et sjokk plassert under gjenforeningens tegn. På den annen side, en uspillbar LOSC på den europeiske scenen fra begynnelsen av november, først av hans gruppe til overraskelse for nesten alle, og som lanserer et angrep på tittelinnehaveren. Intet mer, intet mindre.

Samtidig vil fans av fransk fotball fortsette å vibrere foran de europeiske gjerningene til våre seks lag, alle fortsatt i gang. Og mens Marseille skal prøve å kvitte seg med Qarabag, vil Lyon, Monaco og Rennes vente i stillhet på resten av hendelsene. På den andre siden av kanalen lover kampen om tittelen å bli vanskelig mellom Manchester City, Liverpool og Chelsea, mens kampen for den italienske triumfen, med de to AC Milan-hovedpersonene, også burde gi oss ansvaret.

Et markedsvindu mer ventet enn noen gang

Sommeroverføringsmarkedet 2021 var helt sprøtt, med Messi og Cristiano Ronaldos avganger. Argentineren forlot sitt livs Barça da det virket umulig, mens portugiseren fant sin første kjærlighet i Nord-England. Men det som forberedes denne sommeren overgår likevel auraen fra reisene til de to idolene fra 2010. Om noen måneder tyder alt på at deres etterfølgere, de to mest lovende spillerne i sin generasjon, vil utvikle seg under nye farger.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Kylian Mbappés ankomst til Real Madrid er ventet, og det ville ikke være en overraskelse, selv om Leonardo nok en gang de siste dagene har gjentatt at han fortsatt tror på en forlengelse av klubben fra hovedstaden. Men hvor skal Erling Haaland spille? Nordmannen forventes å forlate Dortmund, men hvor skal man dra? Også hos Real? I Barça, for å rekonstruere en rivalisering på toppen av La Liga? Erstatte Bondys sønn i PSG? I Premier League, landet med farens tidligere bedrifter? Alt virker åpent og såpeoperaen har akkurat begynt.

En Mondial som dessert

Men fremfor alt vil begivenheten som alle venter på i 2022 unntaksvis komme på slutten av året: VM. En umulig turnering for å bli kvitt de mange tilfellene av korrupsjon som omgir den, lagt til den totale uvitenheten om menneskerettigheter i arrangørlandet. En situasjon som reiser spørsmålet om boikott av kvalifiserte land, som foreslått av et utvalg av Norge som ikke kunne kvalifisere seg.

Faktum er at fra et sportslig synspunkt vil det franske laget dra til Gulfen for å forsvare en verdenstittel oppnådd for nesten fire år siden i Russland. Med en retur av Karim Benzema, en stadig mer imponerende Kylian Mbappé, og opplevelsen av Euro-desillusjonering, håper Deschamps» band å ta slutt igjen. Eller i det minste komme seg ut av gruppespillet, noe de tre siste tittelinnehaverne ikke har klart.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.