Hun blir nummer to i IBU Cup-sprinten!

Sprint for kvinner

Sarah Andersson startet sterkt på banen som den syvende føreren før skuddvekslingen. Takket være fem komplette suksesser gikk hun deretter inn på mellomtrinnet på fjerde, bare 10 sekunder fra ledelsen – og Sara var fortsatt i den posisjonen da tiden kom for avgjørelsen om å stå. Der holdt den unge svensken nervene under kontroll og klarte å treffe alle skuddene. Det utmerkede arbeidet på vollen tillot henne å gå inn i den siste runden som klar toer og også spurte mot mål i samme posisjon, 23 sekunder bak. Emilie Ågheim Kalkenberg fra Norge. Sara hadde en helt annen fart på ski sammenlignet med distanserennet med fjerde raskeste tid totalt, 22 sekunder bak den seirende nordmannen. Gratulerer med pallen etter en imponerende innsats!

Akkurat som Sara var det en lovende start for Anna-Karin Heijdenberg som ble nummer fire på første runde. Etter å ha fullført kastet, gikk hun ut av gjerdet på andreplass, bare tre sekunder fra ledelsen og syv sekunder foran landslagsvenninnen. Takket være den nest raskeste tiden på andre omgang, holdt hun avstanden og var i en imponerende plassering til topplasseringen med nok en null. Dessverre ble det imidlertid to feil, men Anna-Karin klarte likevel å hente inn to plasseringer på siste runde til 10. plass på målstreken og fin ny pers, 1.16 fra seier. I dag oppnådde hun den femte raskeste tiden på banen, 23 sekunder bak raskeste rytter og i underkant av sekundet saktere enn Sara.

Ella Halvarsson han klarte også å få nullen i åpningssparkkonkurransen. Hun kom ut på den midterste runden på 11. plass og holdt seg i samme posisjon da det var på tide å stå opp. Der red hun inn i en bom og falt åtte plasser, men overtok tre løpere på siste runde og endte på 16. plass ved mål – 1,48 bak. Emilie Ågheim Kalkenberg. Ella var 1.11 saktere enn nordmannen på banen sammenlagt etter nok et solid løp.

Etter fem hekk på distansen føltes det sikkert bra Emma Nilsson for å sette alle skudd horisontalt. Takket være dette kom hun ut som åttende og var fortsatt på niendeplass foran den stående skytteren. Der ble det imidlertid en bom for Emma, ​​som falt til 25. plass i finalen, 2,05 fra seier. Hastighetsmessig var han 1,19 bak den raskeste skøyteløperen totalt.

Annie Lindh han åpnet med en jordingsfeil, men avanserte syv plasser til 26. plass før han klatret opp igjen. Etter nok et feilskudd falt hun to plasser og endte på 28. plass, tre sekunder bak Emma. Det var imidlertid 10 sekunder raskere på banen, 1,09 saktere Emilie Ågheim Kalkenberg.

Akkurat som med Annie, viste det seg også å ligge ned som en bom Bente Skale som fortsatt forlot banken den 25. Men etter ytterligere to feilskudd i stående skudd, måtte hun nøye seg med en 44. plass, 3,06 fra seier. Bente tapte 1,47 sammenlagt mot de raskeste skøyteløperne.

Sprint for menn

Emil Nykvist han fortsatte sitt stabile skudd med full liggende stilling. Han forlot vollen som den 14. løperen, 22 sekunder fra ledelsen. I mellomrunden tapte han ytterligere 11 sekunder, men beholdt posisjonen og etter fem nye perfekte skudd i stående skudd avanserte Emil til sjuendeplass. På siste runde ble han faktisk forbigått av franskmannen Oscar Lombardo men han spurtet mot mål som åttendemann, 56 sekunder bak Johan-Olav Botn som vant nok en seier. På banen var värmlendingen 1.32 saktere enn nordmannen med den 16. tiden sammenlagt, men selvtilliten på skytebanen var mest imponerende.

Det var en bom i den første skytingen Henning Sjokvist gikk ut på mellomrunden på 36. plass. Han avanserte syv plasser på vei til ledertavlen og klatret deretter tilbake til 25. plass, til tross for et nytt feilskudd. Etter en sterk avslutning endte Henning til slutt på 21. plass, 1,50 fra seier – og på bane var han ni sekunder tregere enn Emil totalt – 1,41 bak raskeste fører.

De andre svenskene endte dessverre utenfor poengene. Victor Brandt han ble nummer 53 etter fire intervaller og var to minutter tregere enn Johan-Olav Botn på sporet. Det var samme resultat som å skyte for Erik Larsson som endte på 56. plass, men fartsmessig var han 17 sekunder raskere enn Viktor. Alfred Eriksson hadde en tung dag med seks tapte skudd og ble nummer 78 i mål. Han var to minutter bak banens beste fører, men to tideler raskere enn Viktor.

I morgen avsluttes IBU-cupen i Kontiolahti med mixed stafett kl 11.00, etterfulgt av single mixed stafett kl 14.00

Tekst og analyse: LG Alsenius