Hellvig / Åhman møter europamesterne fra Norge

Nordmennene Anders Mol og Christian Sörum vant gull i verdenscupen forrige uke.

– Det er en tøff trekning, men samtidig må vi elske denne typen kamper mot regjerende verdensmestere, regjerende olympiske mestere og regjerende europamestere Mol/Sörum. For øvrig er mange grupper like og det handler om at vi står for de gode prestasjonene, sier Jönsson om utfordringen guttene hans står overfor.

I tillegg til Anders Mol og Christian Sörum, store favoritter til nok et gull, venter ytterligere norsk motstand i form av paret Hendrik Mol og Mathias Berntsen. Hendrik er søskenbarnet til Anders Mol og Mathias er søskenbarnet.

«Det blir en tur i holmeik»

– Det andre norske laget er et godt lag, som vi har trent mye mot og som tidligere ble nummer 5 i EM. Vi møttes en gang i konkurranse, i Ostrava i fjor, og da vant vi 21-19 i det avgjørende settet etter å ha hatt mange matchpoeng mot oss i både andre og tredje sett. Så det blir en tøff rundtur, sier Jonsson om sjansene for å slå minst ett norsk lag.

Hellvig og Åhman er seedet 14 av de 32 lagene. Det andre norske laget er seedet på 18. plass, men det fjerde laget i gruppe A er israelerne Elazar / Ohana, seedet som det 30. laget i turneringen.

– Vi har aldri møtt israelere før, men i år har de tatt to medaljer på verdenstouren.

Mandag røntgengass

David Åhman og Jonatan Hellvig var i utmerket form da Hellvig pådro seg en uheldig skade under siste trening før VM.

– Det er deilig å være klar for EM-sluttspillet og noe vi gleder oss til. Det var skikkelig tungt å ikke kunne spille VM på grunn av Jonatans skade og jeg tror ikke folk forstår hvor vanskelig det er å kvalifisere seg til VM. EM blir et kjempemål å sikte mot og det vil gi oss god motivasjon på alle treninger frem mot sluttspillet.

– Det er bedre med hånden. Jeg skal ta røntgen på mandag og da får vi vite hvordan han ble frisk, sier Hellvig selv til Volleyballforbundet.

EM spilles i München fra 16. til 21. august. SVT sender fra uken av EM, som inkluderer mange andre idretter.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.