Hegerberg aktuell for europeerne: «Det virker mulig»Ada Hegerberg.  Fotografiske arkiver.


© Balazs Czagany / AP / TT
Ada Hegerberg. Fotografiske arkiver.

Over fire år med boikott av landslaget kan fort ende opp med en av de beste spissene i verden.

Norge håper på forsterkninger fra Lyon-stjernen Ada Hegerberg til sommerens fotball-EM.

Det virker mulig, sier Martin Sjögren, kaptein for det norske svenske landslaget.

Ni år har gått siden forrige gang det norske kvinnelandslaget, tidligere en maktfaktor i fotballens verden, tok medalje i et stort mesterskap (Sølv-EM 2013).

Ser man på den nåværende Algarve Cup, hvor Norge så langt har tapt mot både Portugal (0-2) og Italia (1-2), blir det ingen endring i trenden i sommerens EM.

Men du skal ikke beregne nordmenn ennå.

Det er mye kvalitet i troppen, med flere spillere som bor i store klubber som Barcelona, ​​​​Chelsea, Paris Saint-Germain og Arsenal. Algarve Cup mangler også tunge brikker som Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen og Chelseas Maren Mjelde.Martin Sjögren, kaptein for det norske kvinnelaget i fotball, under Algarve Cup i Portugal.


© Jonas Ekströmer / TT
Martin Sjögren, kaptein for det norske kvinnelaget i fotball, under Algarve Cup i Portugal.

Og så er det kanskje et annet navn å legge inn i spillet.

Hun heter Ada Hegerberg, kåret til beste fotballspiller i verden i 2018. Med sin samling av mål har hun ledet klubben i Lyon til mange liga-, cup- og Champions League-titler de siste syv til åtte årene.

EM-back?

En gitt nøkkelspiller i ethvert lag, men siden august 2017, etter et svakt norsk EM, har han boikottet kampene til landslaget.

Hvis du kan tro det, er Norges kaptein Martin Sjögren imidlertid et nærmere comeback enn på lenge. Allerede for et par uker siden sa han til TV4s Fotbollskanalen at han håper på Hegerberg i EM, og utvikler nå tankene:Norges Guro Reiten under søndagens Algarve Cup-kamp mot Italia.


© Jonas Ekströmer / TT
Norges Guro Reiten under søndagens Algarve Cup-kamp mot Italia.

– Vi jobber med det og har tatt grep som leder oss i riktig retning. Det er vi ikke ferdige med, men kontakten og dialogen som er i dag er positiv, sier Sjögren.

– Det er en tettere dialog og i øyeblikket virker det mulig. Og det er vår høyeste ambisjon at det skal være mulig. Men vi er ikke der ennå.

Martin Sjögren gjemmer seg ikke bak en stol hva en slik forsterkning ville bety. Med Ada Hegerberg på troppen kan Norge gå fra å være en høyrisikospiller til å bli en ekte outsider i kampen om medaljer.

– Det er klart det er en puslespillbit som blir viktig for oss med tanke på mesterskapet. Forhåpentligvis vil det gi oss en X-faktor i seg selv, han er en av de beste spissene i verden, sier Sjögren.

«Ikke fokuser på det»

Posisjonen som sentral spiss er også en akilleshæl for Norge for tiden. Siden Lisa-Marie Utland avsluttet karrieren i vinter, er det ingen åpenbar løsning.

– Det er en stilling hvor vi har en fin ledig stilling akkurat nå. Vi tester litt yngre spillere som er ganske lovende og gode. Men selvfølgelig, hvis vi skulle involvere en spiller av det kaliberet vi snakker om nå, ville det sett veldig annerledes ut.

Norske spillere virker ikke interessert i å diskutere om Ada Hegerberg er på landslaget eller ikke. Så lenge han er ute, er han ute, sier Chelseas Guro Reiten.

– At Ada er en utrolig god fotballspiller, det er det absolutt ingen tvil om. Men dette har vært hans valg de siste fire årene, og han har ikke vært en del av dette landslaget. Så inntil det bestemmer noe annet, fokuserer vi ikke på det. La oss ta det som det kommer, så får vi se, sier Reiten.

TT: Men vil du ønske henne velkommen hvis hun er klar?

– Altså, vi vil ha de 23 beste norske fotballspillerne.

TT: Og inkluderer dette deg?

– Jepp.

– Hvis du føler for det.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.